Dilluns, 25 de abril del 2016 | 13:46
Opinió · Internacional
Europa, terra de refugiats
Miquel Strubell
Sociolingüista
Les històries de la Segona Guerra Mundial repeteixen les espantoses xifres de les morts causades o bé per la bestialitat del règim nazi que va exterminar milions de ciutadans, la gran majoria d'ells jueus –la "solució final"- ,  o bé per la guerra en sí: soldats morts en actes de guerra, civils morts pels bombardejos, etc.

Crònica · Política catalana
Germà Gordó es consolida com una de les alternatives
En les últimes setmanes Germà Gordó ha aconseguit portar al seu entorn i a la seva opció a dos-cents càrrecs i quadres de CDC els quals ha organitzat a mode de vuit grups de treball per tal de preparar la seva alternativa de refundació de convergència. ( nom del que no volen prescindir)

 ·
L'acudit · Política catalana
Per Puyal
 ·
La fotografia · País Valencià
Milers de persones celebren el canvi al País Valencià
La Festa de la Cultura convocada per l'Acció Cultural del País Valencià ha omplert la Plaça de Bous de València després de setze anys de prohibicions reiterades del Partit Popular.
 ·
Notícia · Llengua
La Plataforma per la Llengua ha aplegat més de 600 persones per cridar als 4 vents que "el català és la llengua comuna"
La Plataforma per la Llengua va aplegar ahir  a la plaça Comercialdel Born de Barcelona més de 600 persones vingudes de tot el territori de parla catalana per cridar als 4 vents que "el català és la llengua comuna". L'acció reivindicativa va consistir a construir una gran rosa delsvents giratòria i, per mostrar la diversitat del català, cada punta representava una varietat dialectal.
 ·
Notícia · Memòria històrica
Vuitanta anys de la mort dels germans Badia
El passat dia 24 d'abril, al Fossar de les Moreres, es va fer un homenatge als germans Badia, morts per la llibertat de Catalunya quan intentaven crear un sistema de seguretat propi.

 ·
Crònica · Seguretat
El CNI de visita
El director del CNI, el general Félix Sanz Roldán, ha estat aquest dijous a la capital de Catalunya convidat pel Cercle d'economia. A l'acte, d'accés restringit, hi van assistit unes desenes de persones, alguns periodistes i alguns polítics propers a l'òrbita socialista i del partit Popular. Aquests últims de poca rellevància. Tots els assistents eren de marcat caràcter unionista i només dues persones,

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Junqueras: "La voluntat del poble de Catalunya no es pot comprar, i menys per un Estat com l'espanyol, que no compleix mai les seves promeses"
Reproduïm l'entrevista amb Oriol Junqueras, vicepresident del Govern, conseller d'Economia i Hisenda i president Esquerra Republicana que publica La Humanitat.

 ·
Recull de premsa · Economia
Carreras: "No ens interessa un peix al cove a la catalana sinó un peix al cove a la basca"
En un article a l'Ara el catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Albert Carreras, reflexiona al voltant del sistema de finançament espanyol i ens diu al respecte  "No hi ha dubte que, sigui quin sigui el proper govern de l'Estat, la reforma del finançament autonòmic serà prioritària. És el moment per començar a parlar-ne".
 ·
Recull de premsa · País Valencià
Llansana: "Recuperar el País Valencià"
En un article al Punt Avui Marina Llansana ens parla de la  primera Diada del País Valencià "després del canvi de govern que va permetre recuperar ara fa un any les institucions democràtiques de les mans d'un Partit Popular autoritari i al·lèrgic a la llengua i la cultura"
Opinió · Política catalana
La hipoteca de la CUP
Isidre Palmada
Professor
Els pactes que signa la CUP són com els de la hipoteca. Amb molta lletra petita. Penses que has signat una cosa. Després t'adones que hi havia un munt d'aspectes que ningú t'havia explicat, o bé s'havia banalitzat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí