Dijous, 29 de març del 2012 | 19:35
Opinió · Llengua
A Mallorca, en català!
Rosa Calafat
Lingüista
Per mi que és la primera vegada en manifestacions de l'anomenada era postfranquista que el cel de Mallorca es cobreix amb el vel del glotònim que ens identifica a tots els que, bufi el vent d'on bufi, sabem que 'qui no vol pols, que no vagi a l'era'.
Notícia
29-M, vaga general: avís a Mas i Rajoy
Les retallades del president Mas i la reforma laboral de Rajoy, sumades a la crisi econòmica i del sistema financer, han conduït aquesta setmana a la vaga general, que està sent una de les més potents i seguides dels últims 40 anys.
Opinió · Llengua
Sobirania lingüística
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la PDD
Per si us quedava algun dubte, les declaracions del vicepresident del Parlament Europeu, i membre històric del PSOE Miguel Ángel Martínez, demostren que l'Estat espanyol està utilitzant tota la seva influència, la seva força i la seva posició a Europa per impedir que el català ocupi el lloc que li pertoca entre les diverses llengües del món.
Crònica · Euskal Herria
El candidat Arnaldo Otegi Mondragón
D'aquí uns mesos, després de l'estiu, Euskadi entrarà en una dinámica pre electoral. Els partits bascos ja ha començat a preparar-se per a la cita amb les urnes prevista per al març de l'any vinent.
La fotografia · Comunicació
CCMA: nou consell, nou model
El ple del Parlament ha aprovat aquesta setmana el nomenament del nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que passa de 12 a 6 membres.
Crònica · Afers religiosos
Massot. Una nova aportació eclesial a la nació
La concessió del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes enguany a Josep Massot, monjo de Montserrat, representa el reconeixement d'una nova aportació de la gent d'Església a la nació catalana.
Recull de premsa · Seguretat
Sellarès: "El nostre model de seguretat torna a estar en perill"
"L'ofensiva contra el model nacional de policia català ha començat. I coincideix amb l'atac al nostre model d'ensenyament, al nostre espai de comunicació i a l'extermini de la nostra estructura d'acció exterior".
Recull de premsa
Alzamora: "El clam unànime de diumenge passat exigeix una articulació política urgent i eficaç"
"El centre dreta regionalista i el centre esquerra catalanista han de ser capaços d'alguna actuació (necessàriament conjunta) que vagi més enllà del càlcul partidista".
Crònica · Política catalana
L'hora del pacte nacional
El darrer congrés de Convergència ha suposat un punt d'inflexió del partit majoritari del nacionalisme català, que ha deixat de banda la seva tradicional ambigüitat i s'ha fixat com a objectiu l'estat propi. Les reserves amb què s'ha rebut aquest pas des de l'independentisme d'esquerres són lògiques, tenint en compte la trajectòria de CDC i els passos enrere que ha donat en els últims anys, com el d'acceptar la retallada de l'Estatut.
Llibres / revistes
Un artista compromès políticament
Llibres / revistes
Aquí fem vaga
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí