Dijous, 9 d'octubre del 2014 | 19:55
 ·
Crònica · Política catalana
És lícit desobeir lleis i sentències manifestament injustes?
Reconec que escric aquesta peça amb rauxa i després d'escoltar com el fiscal general de l'estat espanyol amenaça a tots els funcionaris que facin costat a la llei catalana de consultes amb l'aplicació extensiva del codi penal: denúncia, detenció, inhabilitació, presó. En fi, tot el pes de la llei espanyola. El cas és que m'he sentit altre cop amenaçat, ara per un altre representant de l'aparell judicial espanyol. I ja fan cua.
Opinió
Incorporar el socialisme catalanista
Joan Manuel Tresserras
Exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació
Les vacil·lacions dins del bloc sobiranista –particularment a càrrec d'UDC i ICV, i alguns membres del govern-, davant les primeres maniobres orquestrals de l'Estat, fa evident la distància entre la fermesa de la mobilització cívica i l'excés de càlcul tacticista d'algunes direccions polítiques.
Documents
Treball de comunicació política dels governs de coalició a Catalunya
Opinió
La Constitució és una presó
Antoni Reig
Periodista
A la Plaça de Sant Jaume el passat 30 de setembre, plena de gom a gom amb milers de persones amb paraigües aguantant el xàfec que queia, es van cridar unes poques frases o paraules contra la decisió del Tribunal Constitucional espanyol de suspendre la llei de consultes i el decret pel 9 de novembre.
 ·
Notícia
La rebel·lió basca. Una història de l'Esquerra Abertzale
De la irrupció d'ETA fins al cessament de la seva activitat armada, passant pel naixement de Sortu, l'Esquerra Abertzale ha tingut el poder d'influència per instal·lar en l'agenda espanyola un conflicte nacional de manera permanent.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Ultra esquerra i ultra catolicisme, contra la Catalunya sobirana
Ultres de l'esquerra extraparlamentària i ultres eclesiàstics coincideixen en oposar-se a que les urnes del 9N i estan contra de la Catalunya sobirana.
 ·
Recull de premsa
Arrufat: "La consulta amb garanties democràtiques pot acabar sent una demostració de força popular"
"L'Estat fa un placatge extraordinari al 9-N i la consulta amb garanties democràtiques pot acabar sent una demostració de força popular. Seria en aquest escenari on la unitat podria trencar-se".
 ·
Llibres / revistes
La rebel·lió basca. Una història de l'Esquerra Abertzale
 ·
Crònica · Seguretat
Els clarobscurs del Conseller Espadaler
El Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, desperta diferents opinions entre els sectors polítics i policials. Hi ha molts especialistes que es pregunten si Espadaler és conscient del que està fent. És conscient Espadaler del que li fan fer? Ramon Espadaler, com qualsevol altre alt càrrec de l'Interior, té calarobscurs.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí