Dijous, 5 de juny del 2014 | 20:07
Opinió · Política
CiU: cap al 9-N
Miquel Sellarès
Periodista
CiU, juntament amb el PNB, ha esvaït tots els dubtes que existien entre la majoria social sobiranista amb la seva abstenció en el procés monàrquic. Una majoria que ja estava segura amb el President Artur Mas però que desconfiava de CiU i --sobretot-- del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida.
Opinió
Política, tècnics i ideologia. Reflexions arran de Can Vies
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Al llarg del temps, i ja fa uns quants anys, sempre m'he preguntat què porta els homes i dones a votar, participar en política o mobilitzar-se. Una resposta podria ser l'interès diguem-ne egoista.
Crònica · Afers religiosos
'La Vanguardia' manipula l'arquebisbe Tutu
Tots els mitjans catalans menys La Vanguardia destaquen que l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu ha defensat el dret a l'autodeterminació i el dret del poble català a decidir el seu futur.
La fotografia
'Gure Esku Dago': tot a punt per la cadena humana a Euskadi
El 8 de juny el País Basc es prepara per viure una cadena humana de 123 quilòmetres, de Pamplona fins a Durango, una iniciativa emmirallada en la Via Catalana de la passada Diada de l'Onze de Setembre.
Crònica · Seguretat
Policia catalana, judicatura espanyola i terrorisme anarquista
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
Els aldarulls a Sants i altres zones de Barcelona i Catalunya han demostrat un cop més l'escletxa existent entre la policia catalana i els jutges, majoritàriament espanyols, que ocupen plaça a Catalunya.
Recull de premsa
Pujol: "Catalunya ha de mantenir com a prioritat la reclamació del dret a decidir el seu futur"
"Podria passar que ara se'ns digués que l'urgent és això, allò i el de més enllà, però no la reivindicació de Catalunya".
Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "Necessitem sentit d'Estat amb urgència, abans del 9-N"
"A qui demano sentit d'Estat? En primer lloc, a les autoritats municipals que no han actuat amb la visió, la competència i la coherència necessàries en una crisi com la de Can Vies".
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Monarquia: no és el nostre problema, cal evitar distreure'ns
Ara per ara és un fet que allò que passa a Espanya ens pot afectar. Però no ens pot distreure del nostre full de ruta. Ens trobem a molt pocs mesos del repte més important de la nostra nació en els darrers segles: el 9 de novembre i el nostre dret a decidir. El que passi a Espanya no canviarà en res la nostra voluntat de sobirania i dignitat. En tot cas hauria d'afectar l'Estat: les seves estructures tindran clar que Catalunya --i Euskadi-- vol ésser.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí