Dilluns, 2 de gener del 2012 | 19:26
 ·
Crònica · Madrid
Rubalcaba y cierra España
El president del grup socialista al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet aquesta setmana el primer pas per liderar el PSOE. Conscient que la seva rival, Carme Chacón, tindrà el suport dels delegats catalans, ha buscat el suport de la resta de delegats espanyols al 38è Congrés amb un jacobinisme desacomplexat.
Opinió · Política
Un any de canvis
Jordi Turull
Diputat de CiU al Parlament de Catalunya
En acabar l'any toca fer balanç de 2011, el primer de Govern del President Mas. Ha estat un any dur, marcat per la crisi, però també un any de canvis: canvi de polítiques i canvi d'actituds.

Opinió
Decidir és triar entre caixa o faixa
Lluís Aragonès
Empresari
La remor que se sent i s'acata és que l'autèntica mida de Rajoy la veurem a partir del març que ve. Després d'unes eleccions generals guanyades per l'autodestrucció del PSOE, la darrera revàlida seran les eleccions autonòmiques d'Andalusia per a acabar de tenyir de blau gavina el mapa hispànic.
 ·
Crònica · Esport i Ciutadania
Problemes reials
El duc de Palma i símbol majúscul de la secció d'handbol del Barça, Iñaki Urdangarín,serà jutjat per possible malversació, falsedat i prevaricació. Una sospita que ha obert un nou debat al barcelonisme i a la seva junta directiva: En cas de ser culpable, cal retirar el set d'Urdangarín del sostre del Palau?
 ·
Crònica · País Valencià
Targeta groga
Francisco Camps està advertit que, si continua amb la seua actitud despectiva, abandonarà la sala on aquests dies se'l jutja com a presumpte autor d'un delicte de suborn passiu impropi en haver rebut regals en funció al seu càrrec.
 ·
Notícia · Comunicació
Els més llegits del 2011 a Tribuna.cat
Repassem les cròniques, vídeos, notícies i opinions més llegides de l'any passat: el futur d'ERC, l'espai comunicatiu català o les tortures a Euskadi són alguns dels temes que més han interessat als lectors.

 ·
Notícia · Comunicació
El Col·lectiu Emma respon un article del New York Times que culpa Catalunya del malbaratament de diners públics a l'estat espanyol
L'article esmenta Catalunya com el primer Govern autonòmic en fer palès un deute superior a l'esperat degut als "exessos financers". En cap cas s'esmenta el sistema d'estat autonòmic ni l'espoli fiscal que col·lapsa el país.
 ·
Notícia · Política
Una 'irreductible del español', delegada del govern de Rajoy a Catalunya
La fins ara diputada del PP María de los Llanos s'ha caracteritzat per utilitzar tan sols el castellà al Parlament per "combatre la imposició 'de facto' del català".
 ·
Crònica · Anàlisi política
Una Diada en peu de guerra
Marc Sanjaume
Politòleg
La commemoració de l'entrada de les hosts de Jaume I a l'illa, el 1229, arriba enguany de la mà de les polítiques de castellanització del govern encapçalat per José Ramon Bauzá.
 ·
Notícia · Política
'Adiós a las armas', una història sobre la fi d'ETA
El periodista Antoni Batista desvetlla les interioritats del darrer alto al foc d'ETA, un pas més en la pugna entre l'esquerra abertzale i l'organització per tal d'abolir definitivament l'acció armada i iniciar una única acció en territori polític.
 ·
Notícia · Política
ERC dóna "suport i coratge" al Govern per defensar el concert econòmic que "acabi amb la situació d'espoli fiscal"
Marta Rovira creu que s'hauria de plantejar una consulta durant el 2012 abans d'anar a negociar a Madrid.
 ·
Recull de premsa · Política
Tresserras: "La causa de la crisi no ha estat el comportament irresponsable de la majoria. La majoria n'ha estat la víctima"
"El discurs públic del 2011 ha estat el de la retallada [...]. Ha transmès més aviat inseguretat i por. [...] El 2012, pel bé del país, el discurs públic ha de ser nou".
 ·
Recull de premsa · Política
Requejo: "El PSC pateix sectarisme institucional, burocratització interna, autisme social, pobresa ideològica i absència de projecte nacional"
"Allò que el PSC deixa més clar és la seva voluntat de vincle amb el PSOE. És a dir, un lamentable seguidisme de polítiques alienes, molt sovint contràries a Catalunya".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí