Dijous, 10 d'octubre del 2013 | 18:07
 ·
Notícia
7 de cada 10 catalans vol votar en un referèndum sobre la independència de Catalunya
El darrer baròmetre del CEO toca de mort aquesta setmana la viabilitat de les "terceres vies" i demostra que la societat catalana està, a dia d'avui, madura  i decidida a encarar una consulta sobre la independència del país.
Opinió
Les europees i la pastanaga
Sergi Sol
Periodista
Darrerament hi ha qui no deixa d'insistir en una pretesa candidatura unitària a les eleccions europees. Parlem de pretesa, així d'entrada, perquè aquesta candidatura ja començaria restant, vist que qui fa la proposta és una part d'una federació que no compta amb el vistiplau de l'altre.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Crisi i futur de la televisió pública
Francesc Martínez
Periodista i professor de la Universitat de València
La revista "L'Espill", fundada per Joan Fuster, analitza els reptes del mitjà televisiu amenaçat pel neoliberalisme ultrancer.

 ·
Crònica
Els cignes negres i el procés sobiranista català
A Europa, fins al segle XVII, s'emprava l'expressió cigne negre per referir-se a una impossibilitat existent, sobre la base de la creença general de que tots els cignes eren blancs i que no existien cignes negres.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Catòlics catalans contra la televisió episcopal espanyola
Un grup significatiu de catòlics catalans ha signat un document contra la cadena de televisió controlada per l'episcopat espanyol que encara presideix el cardenal Antonio Maria Rouco. El document, enviat a la Conferència Episcopal Espanyola, denuncia, en síntesi, "l'escàndol i la intoxicació mediàtica" de 13TV.
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "Aquest 12-O, tot el respecte a aquells que es vulguin manifestar pacíficament. I tolerància zero amb qui vulgui alterar la nostra societat"
"Aquest any, amb l'arribada de l'extrema dreta provinent de la resta de l'Estat, la Policia de Catalunya requereix una important tasca d'informació, prevenció i, si cal, de repressió".
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Si abans de la consulta PP i PSOE acorden una proposta conjunta de tercera via tindran més possibilitats de guanyar"
"No ens podem oferir a nosaltres mateixos una cosa que no és nostra. L'oferta [tercera via] només la poden fer les forces majoritàries espanyoles, l'Estat. És el procés lògic. Ells ens diuen què ens ofereixen. Nosaltres decidim".
Opinió
Sí o No, sí o sí
Miquel Strubell
Sociolingüista
El projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat en un ambient eufòric el 30 de setembre de 2005, pel 89% de la representació política de Catalunya, va ser --vist amb perspectiva-- l'intent més seriós que s'ha fet en setanta anys d'establir un model de relació amb Espanya per permetre a Catalunya un cert encaix durador.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí