Dijous, 31 de gener del 2013 | 18:21
Opinió
Partit sobirà, nació sobirana
Vicenç Villatoro
Director de l’Institut Ramon Llull
"Aquest nou partit, el PSC, es constituia com a partit sobirà, autònom respecte al PSOE, però amb un protocol d'unitat que estyablia la seva participació en els òrgans federals (...) El PSC, per tant, és un partit sobirà federat al PSOE, i això el fa singular en el socialisme espanyol ja que, tot i participar en els seus ògans federals, te personalitat jurídica pròpia i manté una total autonomia d'acció en el marc de la política catalana". Aquesta llarga cita és de la pàgina oficial del PSC.
Crònica · Afers religiosos
La revolta de mossèn Dalmau
Mossèn Josep Dalmau acaba de presentar "La revolta de cada dia" en la llibreria Claret de Barcelona. Aquest llibre del rector de Gallifa fou escrit fa dècades però no va poder publicar-se llavors al no salvar-se de la guillotina de la censura.
Crònica · Pla de lleida
D'Ivars a Barnils passant per Nicaragua
Ivan Mambrillas
-Quan un es reconeix en una colla de tradicions polítiques tan proclius a la llustrosa, memorable, derrota, pot ben passar que l'experiència de victòria col·lectiva només l'hagi viscut, vicàriament, en un camp de futbol.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Ferms amb la projecció exterior
Cada vegada està més clar que dins del marc espanyol no hi haurà sortida per a Catalunya, i que allò que l'Estat pretén és una acció semblant a la què van protagonitzar amb el Lehendakari Ibarretxe, tot i les grans diferències del procés català en el dret a decidir. La sortida, doncs, és portar el conflicte al marc europeu i internacional, i els analistes de l'Estat també ho han vist d'aquesta manera, per això ja han començat a bastir les bases d'una llei d'homogeneïtzació i recentralització de la projecció exterior.
Crònica · Seguretat
Un CNI desacomplexat contra Catalunya
A pocs dies de l'entrevista del President de la Generalitat, Artur Mas, amb les més altes autoritats de l'Estat, l'ofensiva d'aquest darrer és encara més impecable que mai. A banda de les clavegueres, l'Estat també usa, d'una forma encara més desacomplexada, el CNI (Centro Nacional de Inteligencia), un ens que ha mogut la seva estratègia: abans dirigida fonamentalment contra ETA, el món abertzale i l'amenaça jihaidista, i ara contra l'enemic que suposa el sobiranisme català.
Opinió · Política
L'ombra allargada de les primàries del PSOE
Jordi Xuclà
Diputat de CiU al Congrés
23 de gener de 2013, el dia que el Parlament de Catalunya va aprovar per àmplia majoria una resolució que recorda que Catalunya és "subjecte jurídic i polític". Els quarters de l'Estat major de la Moncloa no saben què fer.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí