Dimecres, 10 de setembre del 2014 | 20:23
 ∑
Crònica · Política
Els arguments del referèndum d'autodeterminació
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La prohibició de la consulta del 9 de novembre per part del Regne d'Espanya acabarà de demostrar que la impossibilitat d'exercir el dret a decidir dins la legalitat espanyola. El poble català haurà de reclamar un referèndum d'autodeterminació a les Nacions Unides, per tal que el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol deixi de ser un afer intern espanyol.
Crònica · Informe SIC
Exigeixen que l'Estat ensenyi "el paquet"
Cada vegada l'unionisme està més negitós. La desesperació i la crispació els fa perdre els papers. I els sectors més sensats de l'unionisme són conscients que la no alternativa que ells representen no té recorregut. La seva teoria que amb dos o tres escàndols --com l'afer Pujol-- es provocarà una desinflada del sobiranisme no ha funcionat. I això desespera aquells qui han dissenyat la política d'enduriment i enfrontament directe amb el sobiranisme.
 ∑
Crònica · Pla de lleida
Demà
Ivan Mambrillas
No farem dem√† una tremebunda ve baixa per recordar als inquilins del Parlament la greu responsabilitat que han contret davant el poble, perqu√® la mobilitzaci√≥ ja √©s, en si mateixa, una forma d'autoresponsabilitzaci√≥ pol√≠tica ‚ĒÄi de consci√®ncia pl√†stica, com √©s costum‚ĒÄ d'aquest poble.
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Unió és sobiranista i no unionista, malgrat Duran
Unió Democràtica de Catalunya (UDC) és un partit basat estatutàriament en l'ètica d'inspiració cristiana però el seu dirigent actual més conegut, Josep Antoni Duran i Lleida, fa grinyolar aquest ideari.
Documents
Dossier V
Opinió · Informe SIC
I vostè, com ho impedirà, senyora Sáez de Santamaria?
Ernest Benach
President del Parlament (2003-2010)
Llegeixo amb estupefacció que la vicepresidenta del govern d'Espanya insta el president Mas a dir als catalans que no hi haurà consulta el proper 9 de novembre. 
Opinió · Política
El cas Pujol
Marta Alòs
Escriptora
D'en√ß√† de la confessi√≥ que durant el mes de juliol va fer p√ļblica el president Pujol, que Catalunya s'ha convertit en una mena de tert√ļlia monotem√†tica on tothom es veu en cor d'opinar i de dir la seva.
 ∑
Crònica · Seguretat
11-S i la Policia de Catalunya
La Policia de Catalunya (Mossos i Policies Locals), policia de les institucions nacionals catalanes, és imprescindible per un desenvolupament democràtic i pacífic de la Transició Nacional.
 ∑
La fotografia
Demà, tots a la V!
Catalunya es prepara per viure una de les Diades nacionals més transcendents de la història del país, demà a la capital catalana així com arreu del país.
 ∑
Notícia
La història de les Diades, de Robert Surroca
Robert Surroca i Tallaferro és possiblement l'historiador més documentat de la lluita contra el franquisme i la clandestinitat. Ara, Surroca ha publicat els documents i les reflexions més ben informades de la lluita del nacionalisme i l'independentisme contra la dictadura.
 ∑
Recull de premsa
Card√ļs: "De moment qui perd els papers s√≥n els que prohibeixen la presentaci√≥ d'una novel¬∑la a Utrecht"
"D'aquí al 9-N, a manca de tancs, viurem una guerra de nervis. La guanyarà qui no els perdi, qui mantingui la serenitat i la fortalesa. La guanyarà qui arribi al final sense cometre errors".
 ∑
Notícia
"El problema és l'actitud de l'Estat"
Dins del cicle d'entrevistes Reptes 2014, aquesta setmana TribunaTV ha entrevistat en exclusiva Vicenç Villatoro, escriptor i periodista, qui ha assegurat que el problema que rau al fons del procés català és "l'actitud de l'Estat espanyol".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠