Dijous, 15 de novembre del 2012 | 19:29
 ·
Crònica · Afers religiosos
L'estil eclesial i cívic del bisbe Carrera perdura
L'estil eclesial i cívic del bisbe Joan Carrera (1930-2008) perdura quatre anys després de la seva mort. Tarannà conciliar, dialogant, compromès amb les aspiracions nacionals de Catalunya i la gent del poble.
Crònica · Política catalana
ERC 10+3+3+3: segona força
Roger Buch
Politòleg
Que hauria de passar perquè ERC fos segona força al Parlament? que el PSC confirmi la seva caiguda per sota dels 20 diputats i que el PP quedi estancat al seu nivell actual. Les dos tendències les pronostiquen les enquestes. El PSC perd per tot arreu però el desgavell final dependrà de què faran el terç dels seus exvotants avui encara indecisos.
Opinió
Mots com rocs
Marta Rovira
Sociòloga
Com a la cançó de Joan Miquel Oliver, però sense poètica. Ni ell diu "piscines", ni ella "trampolins". Tu dius "ciutadans" i ella diu "gallecs", però algú altre diu que els "ciutadans" són seus (llavors, els altres, se sap què són?). Tu dius "caverna" i ells diuen "nazis". Tu dius "llibertat" i ells responen "cop d'Estat".
 ·
Llibres / revistes
Cop de CUP
 ·
Crònica · Pla de lleida
Simplificant l'equació
Ivan Mambrillas
¿És possible alternar una aguda visió sobre els conflictes d'interessos entre l'estat espanyol i el Principat amb una concepció trivialment consensualista del funcionament del joc social, hostil a qualsevol noció seriosa d'antagonisme entre grups?
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
Opinió
La pipa de Carod
Isidre Palmada
Professor
"Això no és una pipa" va escriure R. Magritte, sota una pipa, en el quadre La trahison des images (1929) per expressar que la pipa pintada no és la realitat, sinó tan sols una pintura. R. Magritte volia fer visible la distància que separa la imatge del seu model.
 ·
Recull de premsa
Sellarès: "Cal concentrar el vot en aquelles forces polítiques que han assolit el compromís del dret a decidir"
"Cadascú, des del seu vot sobiranista plural, caldrà que es posi darrere del president Artur Mas si aquest no afluixa, ja que rebrà atacs per terra, mar i aire".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
El pitjor està per venir...
L'Estat prepara una gran ofensiva: estudis i informes provinents de diversos ministeris espanyols amb l'objectiu de trobar els punts febles de les administracions catalanes, informes del CNI sobre persones i institucions catalanes, l'informe de la FAES sobre com desconstruir l'independentisme català...
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí