Dilluns, 10 de març del 2014 | 19:21
Crònica · Unió europea
Els pobles d'Europa han de despertar
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els fantasmes de Neville Chamberlain i d'Edouard Daladier han tornat a rondar a les reunions dels 28 ministres d'Afers Exteriors i dels 28 Caps d'Estat de la Unió Europea de la setmana passada. La intervenció militar de Rússia a Crimea evoca la crisi dels Sudets i el Pacte de Munic de 1938. Aleshores els caps de govern del Regne Unit i de França van cedir a Hitler aquesta regió de Txecoslovàquia on hi vivia una minoria de parla alemanya.
TribunaTV
Fem realitat el somni #2AnysANC
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Volen liquidar el president Mas: cal reaccionar
Dia a dia, el president Artur Mas gaudeix de la simpatia i la solidaritat de tots els sobiranistes, inclosos d'aquells més allunyats per qüestions socials. Per què? Perquè tothom és conscient que l'Estat, les clavegueres, els poderosos, el PP i C's --i el ridícul aparell del PSC-- centren els atacs en ell. Tots ells creuen que, acabant amb el president, el procés sobiranista s'estimbarà. Mort el gos s'acaba la ràbia.
Opinió
Espanya no té guionistes
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
En una ocasió, li van preguntar al primer ministre britànic Winston Churchill "Quina va ser la principal contribució dels dirigents britànics a la victòria en la Segona Guerra Mundial?" I ell va respondre: "Vam saber parlar".
Llibres / revistes
¡Matadlos! Quién estuvo detrás del 11-M y por qué se atentó en España
Crònica · Seguretat
La intervenció dels Mossos d'Esquadra
Marc Costa
Advocat i politòleg
Poc a poc es va perfilant el pla de Rajoy per aturar el procés sobiranista. Fa unes setmanes, ja vam advertir de la possibilitat de que Catalunya fos intervinguda políticament en aplicació per la via de l'article 155.1 de la Constitució i que un dels àmbits que probablement serien objecte d'aquesta intervenció, juntament amb els d'ensenyament, sanitat i justícia, seria el de la seguretat pública.
Recull de premsa
Riera: "El procés molesta, no tant pel que demana, sinó perquè suposa canviar l''statu quo'"
"La reivindicació sobiranista incomoda molts sectors d'Espanya, però també, i sobretot, de la societat catalana. Perquè suposa un replantejament de l'statu quo actual vigent des del 1977".
Llibres / revistes
La caixa negra d'Hisenda a Catalunya
L'acudit
Per Puyal
Recull de premsa
Pere Cardús: "El referèndum s'acabarà fent abans de la declaració d'independència o després"
"No deixa de sorprendre'm aquesta capacitat de fer-nos més difícil allò que ja ho és molt i que ningú no ens assegura que acabi bé".
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Els Godó i la seva 8TV controlaran TV3
Quico Homs i els seus xitxarel·los estan emprenyant tot el sobiranisme, que és una gran part de CDC, UDC, ERC i el PNDD. És un fet contrastable, tan sols cal preguntar-los-ho. Tothom pensa el mateix: tanta incompetència fa dubtar de quin és el tipus de relació antinatura que porta la cúpula de la CCMA a vendre la televisió pública i nacional (TV3) als interessos dels poderosos unionistes.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí