Dilluns, 4 de novembre del 2013 | 19:45
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Ens volen entabanar amb la tercera via
L'establishment català, durant el franquisme, la transició i el pujolisme, ha gaudit del poder a l'ombra, per sobre del bé i del mal. Ells són els poderosos que decideixen, toleren i evolucionen segons les seves conveniències: estableixen xarxes de negocis impenetrables i ben connectades amb Madid. Ells manen i consideren els polítics els seus empeleats, els quals han de mantenir la pau i tranquil·litat --i les lleis-- necessàries per tal que ells continuin sent els amos.
Opinió
Els espanyols "decideixen" que no tenim dret a decidir
Xavier Serrahima
Escriptor
En el seu tan oportunista com tendenciós editorial de diumenge, Qui té por dels moderats?, La Vanguardia afirmava d'una manera tan concloent com infonamentada que "és encoratjador veure com creixen, a tot Espanya...
Notícia
L'ANC avisa d'una gran mobilització si abans de Nadal no hi ha pregunta i data
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha advertit aquesta setmana que la pregunta de la consulta ha de ser "clara" i que preguntar sobre el federalisme seria un "frau".
Opinió
La consulta no es farà?
Isidre Palmada
Professor
La consulta no es farà? Això sembla, segons diuen els "analistes". Pere Navarro i Josep A. Duran ho han posat de moda ("estan atrapats") i tothom s'hi ha afegit. No manquen raons. Espanya no és Anglaterra, és Sèrbia, i remourà el cel i la terra per impedir-ho.
La fotografia
La marató de Nova York, aparador de l'Estat propi
El clam de la Via Catalana ha arribat fins a Nova York aquesta setmana. La coneguda cita esportiva de la capital del món, la marató de Nova York, s'ha conevertit aquest any en una crida per assolir la independència de Catalunya.
Llibres / revistes
L'origen nazi de la policia secreta de Franco
Recull de premsa · Política
Tresserras: "L'oligarquia espanyola ha procurat refer-se dels neguits de l'Onze de Setembre"
"S'han eixorivit una mica [...]. Les anomenades elits extractives i tota la trama d'interessos que vehiculen des de les pròpies empreses i des de l'Estat ara creuen que potser sí que perdran alguna "batalla" amb el catalanisme, però que la "guerra" la guanyaran".
Recull de premsa
Font: "L'actual PSC no respon a l'espai socialista català sinó a una part massa reduïda del seu espectre"
"Cal refer el PSC des de la pluralitat, restituint la voluntat compartida d'unitat que un dia el va fer possible".
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
L'ofensiva de l'Estat als mitjans de comunicació: quan reaccionarem?
Des de fa més d'un any el pla especial dels serveis de l'Estat contra el sobiranisme català avança, i ara s'ha marcat l'objectiu prioritari de destruïr l'encara feble espai de comunicació català. Una vegada els serveis de l'Estat hagin unificat l'espai de comunicació català amb l'estatal, aquest tindrà un sol missatge potenciat, mutilat i controlat amb molt poques veus i opinions discordants sobre com tractar el conflicte català.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí