Divendres, 18 de novembre del 2011 | 19:38
 ·
Crònica · Política catalana
Catalunya intenta resistir-se al PP
Catalunya abaixa avui el teló de la campanya més interessant dels darrers anys. Aquest cop les coses no estaven clares. El dibuix final era incert i ho ha estat més a mesura que ha anat avançat la campanya.
 · Foto: CiUDuran 2011
Foto: CiUDuran 2011
Notícia · Eleccions
8TV suspèn el debat electoral després d'hores d'esperpent
Els estudis del canal del Grup Godó viuen una jornada esperpèntica que acaba fulminant l'aspiració de 8TV d'emetre el debat de final de campanya. La Junta Electoral Central ha donat la raó al PSC en la seva demanda i, tot i presentar al·legacions, 8TV ha cancel·lat el programa en no acceptar que Daniel Fernández hi participés en substitució de Carme Chacón.
Opinió · Política
Petites eleccions
Marta Rovira
Sociòloga
El to d'aquesta campanya electoral espanyola està essent realment curiós. No tant pel que comportaran els mateixos resultats electorals, sinó perquè estem contemplant amb ulls cansats una campanya com les de sempre.
Opinió · Política
Reflexions de campanya
Ferran Pujol
Consultor
Veure les enquestes (resultats?) aquests dies són una bona manera de fer-se una idea aproximada de quin tipus de país tenim. De fet, som un país idèntic al tipus de votants que som.
 ·
Crònica · Anàlisi política
20N, cap al 2014
Marc Sanjaume
Politòleg
Les eleccions generals d'aquest diumenge tornaran a visualitzar un cop més la paradoxa de l'independentisme a casa nostra. Mentre aquest no fa més que créixer al Principat, -un 45,4% dels catalans votarien sí en un referèndum de secessió segons el darrer baròmetre del CEO- les opcions polítiques independentistes no només són dèbils sinó que presenten estratègies contradictòries internament i externament.
 ·
La fotografia · Política
20-N: fes un vot nacional

El proper 20 de novembre, dia en que va morir al llit el dictador Francisco Franco 36 anys enrere, Espanya ens planteja unes eleccions en les que Catalunya i Euskadi han de donar-li una forta bufetada, trencant el mapa electoral espanyol previst, i presentant davant del món el fet diferencial d'aquestes dues nacions.

 ·
Crònica · Madrid
Salvació nacional espanyola, repte nacional català
Mariano Rajoy aprofita les últimes hores de la campanya electoral per reclamar un vot massiu per impulsar "un projecte de recuperació nacional" espanyola, impulsat per una prima de risc desbocada (gràcies a la passivat de frau Merkel) que s'ha convertit en el gran aliat del PP. El missatge de la dreta espanyolista és clar: o ells o el caos.
 ·
Notícia · Política
Bosch assegura que el pitjor rival dels catalans el 20-N no és ni el PP ni el PSOE sinó "quedar-se al sofà de casa"

Defensa l'independentisme com la via "racional" de futur per a Catalunya ha portat Bosch ha refusar la idea "utòpica" del federalisme.

 ·
Notícia · Societat civil
Isona Passola i Miquel Esquirol, premis Lluís Carulla 2011
La productora de Pa Negre, Isona Passola, ha estat guardonada aquesta setmana amb el premi d'Honor Lluís Carulla. Per la seva banda, Miquel Esquirol, membre de la junta de L'Opinió Catalana, Tribuna i del Grup Sant Jordi, ha rebut un dels sis guardons d'Actuació Cívica que atorga la Fundació Lluís Carulla.
 ·
Recull de premsa · Comunicació
X. Bosch: "Abans de la TDT teníem 2 canals en català dels 10. Ara en tenim 5 de 100. La proporció esgarrifa"
"El periodista Daniel Arasa ha demanat, a través del seu article a La Vanguardia, que TV3 tanqui el canal dedicat als joves, 3XL. El motiu? Que no li van agradar dos capítols que va veure de la sèrie Skins".
 ·
Recull de premsa · Política
Ribera: "El dia que els espanyols de Catalunya comprenguin que a ells Espanya també els dóna pel sac, Catalunya tindrà el problema resolt"
"Algun company de bona voluntat m'intenta fer veure que el país on em penso que visc no existeix. Que a Catalunya hi ha molts ciutadans que pensen en clau espanyola".
 ·
Recull de premsa · Política
Alzamora: "El que ofereix el PP a Balears és un govern que es desentén de les minúcies però emet pel·lis en castellà"
"El PP de les Illes resulta d'una eficiència inusitada quan es tracta d'abordar els problemes que realment importen a la gent, com ara emetre pel·lis en castellà per la televisió pública o retolar Mahón el que fins ara s'havia dit Maó".
Documents · Eleccions
Resolució de la Junta Electoral Central en la demanda del PSC contra 8TV
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí