Dimecres, 30 de març del 2016 | 12:55
 ∑
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI ‚Äď Cap√≠tol 1
La majoria transversal que acompanya el proc√©s d'alliberament nacional, √ļnica via que permetr√† aquell 'alliberament social' que l'esquerra independentista ha pregonat hist√≤ricament, viu sotm√®s a les discrep√†ncies que protagonitzen els extrems. Ja em vam tenir una sobredosi per culminar la investidura. Aleshores la CUP (o la sensibilitat m√©s organitzada de la CUP)

Opinió · Política catalana
El calendari de Puigdemont
Isidre Palmada
Professor
El President Puigdemont encara no s'ha pogut treure de sobre l'estigma del gironí inexpert en les conxorxes i els contubernis de palau, d'estudiant de comarques que aterra a la capital desorientat i confós. De fet, ha vingut per a retornar a Girona. Ocuparà la presidència 16 mesos i marxarà.

 ∑
Notícia · Política catalana
Quin estatus ha de tenir el catal√† en la nova Rep√ļblica?
El Grup Koin√©, integrat per experts en llengua, presenta aquest dijous el manifest "Per un veritable proc√©s de normalitzaci√≥ ling√ľ√≠stica a la Catalunya independent", en qu√® reclamen la preemin√®ncia del catal√† en el nou estat independent i denuncien les tesis a favor del biling√ľisme des de les mateixes files sobiranistes.
 ∑
Notícia · Política catalana
L'àgora de la plataforma Reinicia
Reinicia és una plataforma que aglutina trezte entitats -entre les quals, l'ANC, Òmnium Cultural i Procés Contituent- i que pretén obrir debats sobre el procés constituent a Catalunya i sobre esborranys de possibles textos constitucionals, tot plegat al marge de les institucions catalanes.
 ∑
Recull de premsa
Soler: "L'Estatut del 2006 és un punt d'inflexió definitiu en la política catalana"
En el seu article Un nyap necessari, Toni Soler reflexiona sobre el procés d'elaboració de l'Estatut de 2006, ara que aviat es compliran deu anys de la seva aprovació al Congrés, i què ha suposat per a la política catalana actual.
 ∑
Notícia · Cultura
Presentació del Llibre "L'economia social catalana als inicis del segle xx" d'Ignasi Faura
El proper dijous  7 d'abril tindrà lloc a Barcelona l'acte de presentació del llibre "L'economia social catalana als inicis del segle xx". La presentació es farà al Museu d'Història de Catalunya a les sis de la tarda. A més a més  de l'autor, Ignasi Faura, també intervindran Josep Vidal, director general d'Economia Social, Tercer Sector,Cooperatives i Autoempresa
 ∑
Recull de premsa · Política
Solé i Sabaté: "Els confidents a Madrid"
En un article al Punt Avui l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté  afirma  que "Els informadors catalans a Madrid s'assemblen als informadors que tenien els validos, càrrecs de confiança dels darrers reis austríacs i primers borbons; veien i explicaven el país que desitjaven, no el que era".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠