Dijous, 16 de gener del 2014 | 19:14
 ∑
Notícia · Política
Més d'un centenar d'històrics del PSC, a favor dels crítics i de la celebració "inexcusable" d'un referèndum
Pesos pesants del PSC i noms tan destacats del partit com¬†Maria Badia, Montserrat Tura, Pia Bosch, Jordi del Rio, Daniel Font, Joan Maj√≥, √Älex Masllorens i Joaquim Nadal s'han posat de la banda de Joan Ignasi Elena, N√ļria Ventura i Marina Geli aquesta setmana.
Crònica · Política catalana
Elena, Geli i Ventura: la dignitat del PSC
Miquel Sellarès
Periodista
L'alcalde de Lleida, √Ängel Ros, i els diputats Marina Geli, Joan Ignasi Elena i N√ļria Ventura, que s'han arriscat al m√†xim aquesta setmana, aix√≠ com l'actitud valenta de Laia Bonet i de Roc√≠o Mart√≠nez-Sampere dimitint de l'executiva del PSC s√≥n l'evid√®ncia flagrant del frac√†s de Pere Navarro.
 ∑
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Cal exigir als mitjans de comunicació que diguin la veritat
Antoni Reig
Periodista
El prestigi√≥s soci√≤leg, professor de la UAB, Salvador Card√ļs, va ser taxatiu i sense embuts: "Cal exigir als mitjans de comunicaci√≥ que diguin la veritat". L'escenari era l'Ateneu barcelon√®s, on l'associaci√≥ Amics de la UAB (Universitat Aut√≤noma de Barcelona), presidida pel conegut periodista Antonio Franco, va organitzar dilluns passat, dia 13, un debat amb el t√≠tol Els mitjans de comunicaci√≥ i la independ√®ncia.
 ∑
Llibres / revistes
A la gent se li ha acabat la paciència
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Moral catòlica espanyola o moral catòlica catalana
La moral cat√≤lica espanyola i la moral cat√≤lica catalana difereixen sobre el sobiranisme i la q√ľesti√≥ nacional.¬†La moral cat√≤lica espanyola √©s defensada per la Confer√®ncia Episcopal Espanyola i √©s ratificada pel seu nou secretari general i portaveu.
 ∑
Recull de premsa
√Ālvaro: "Considerar que un moviment democr√†tic i pac√≠fic representa una 'regresi√≥n irracional' √©s no comprendre el que passa"
"Tots els experts internacionals [...] col·loquen el cas català entre els nacionalismes cívics basats en el jus soli, molt diferents i allunyats dels nacionalismes ètnics, excloents i agressius, basats en el jus sanguinis".
Documents
Crida socialista pel referèndum
Opinió · Política
La consulta s'ha de fer
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
La clau perqu√® Catalunya pugui disposar d'un Estat propi passa pel reconeixement internacional. En aquests moments no existeix aquest reconeixement, no pas per oposici√≥ activa al proc√©s sobiranista sin√≥ per indifer√®ncia hist√≤rica de la comunitat internacional als afers mediterranis en general ‚Äďno tenim recursos, nom√©s cultura‚Äď, una constant dels darrers segles. Prova d'aix√≤, entre d'altres, s√≥n els quaranta anys de dictadura franquista que vam haver de patir.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠