Divendres, 13 de febrer del 2015 | 18:28
 ·
Crònica · Informe SIC
Guerra bruta contra ERC i Junqueras
Sembla que els aparells de l'Estat, les seves clavegueres i els seus portaveus a la xarxa --com El Confidencial o El confidencial digital-- tornen a caure en la mateixa equivocació estratègica, vist el seu fracàs en aquests darrers anys contra Artur Mas (centraven tot el problema catalán en la figura del president) i veient que no hi ha res a fer i que Mas continua endavant amb les seves maneres de fer i la seva estratègia política.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Els dirigents que vénen després del 27S: Josep Rull (I)
Des que va ser nomenat coordinador general de CDC, Josep Rull no ha dubtat en trepitjar fort quan ha calgut per fer virar la nau de CDC cap a la plena sobirania nacional inclòs sacrificant la història i el futur d'unes sigles com CDC. A Rull també li ha tocat lluitar amb els sectors interns del seu partit i de la federació, que es mostren tous amb el procés o obertament oposats, com és Josep Antoni Duran i Lleida.
 ·
Crònica · Política
Teatre davant l'Hotel Palace
Andreu Pujol
Historiador
Dimarts passat el grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats va dividir-se en dues parts arran de l'aprovació de la Proposició de Llei Orgànica contra el terrorisme jihadista. D'una banda, els diputats de CDC van abstenir-se, mentre que, de l'altra, els d'UDC van votar-hi a favor.
 ·
Crònica · Societat civil
La dimensió social de la independència
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El pas de la majoria incontestable a favor del "dret a decidir" a la majoria per la independència és un salt delicat perquè implica una reducció del ventall ideològic, tant pel flanc d'Iniciativa com d'Unió Democràtica. Tres eleccions en mig any (municipals, nacionals i espanyoles) posaran a prova l'existència o inexistència de la voluntat d'independència de la majoria del poble català.
 ·
La fotografia
Escola Valenciana, guanyadora del 2n Premi Martí Gasull
El premi que atorga la Plataforma per la Llengua l'ha recollit el president de l'entitat, Vicent Moreno, qui ha agraït el premi i ha dit que és un reconeixement a tota la societat valenciana.
 ·
Recull de premsa
Matas: "MES afronta el cicle electoral apostant per una geometria variable de pactes només amb partits d'esquerres"
"Moviment d'Esquerres està intentant policromar el socialisme català i, aprofundint en el socialisme catalanista, s'ofereix també a representar el socialisme sobiranista".
Opinió
Sinceritat i compromís
Marc Costa
Advocat i politòleg
Estem en un moment tant important de la nostra història que no ens podem permetre una altra decepció com la que ha suposat tot el post 9N.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí