Dilluns, 4 de març del 2013 | 18:54
Opinió
Corrupció? Qualitat democràtica
Ferran Requejo
Catedràtic de Ciència Política de la UPF
La corrupció existeix tant en l'àmbit públic com en l'àmbit privat, però és en el primer, especialment, quan afecta els governs i quan té més repercussions socials. En termes generals, la corrupció inclou tot un conjunt de pràctiques, com l'enriquiment delictiu, els suborns, l'intercanvi o compra de decisions públiques favorables, el nepotisme, el caciquisme i les xarxes clientelars, el finançament il·legal, la desviació de fons públics, etc.
Notícia · Societat civil
L'Assemblea Nacional Catalana celebra el seu primer aniversari
L'entitat organitzadora de la manifestació de l'Onze de Setembre més multitudinària, l'Assemblea (ANC), ha complert el seu primer aniversari des de la seva constitució el passat març de 2012. Per celebrar-ho, l'ANC ha organitzat un concurs fotogràfic de les millors imatges d'aquest any.
Opinió · Política
Ens ho hem de creure nosaltres
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
Si Catalunya fos un Estat, seria viable econòmicament? Aquesta pregunta, que ens formulen molts estudiants de doctorat d'arreu d'Europa, té una resposta molt senzilla: sí. 
Notícia
El Grup Barnils alerta del canvi de model que s'està imposant a TVC
Moment tràgic per a l'espai comunicatiu català: TV3 està canviant el model públic de qualitat que havia assolit des de la seva creació. Això és el que ha alertat aquesta passada setmana el Grup Barnils a causa de la decisió de la CCMA de tancar delegacions a TVC.
Recull de premsa
Muñoz: "Potser el PSOE no se n'adona, però no queda marge per al pacte"
"Potser no se n'adonen, però en els últims set anys a Catalunya han canviat moltes coses, i no és possible tornar al 2006. O potser ho saben, però actuen racionalment".
L'acudit
Per Puyal
Opinió
La força de l'independentisme
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
L'independentisme hauria de sortir de la clandestinitat. Els partidaris de l'estat propi, que probablement són una majoria dels ciutadans de Catalunya, troben dificultats per aparèixer en públic. Hi ha tres factors que compliquen la seva visibilitat. En primer lloc una excessiva confiança en la responsabilitat dels partits polítics per liderar el procés.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí