Dimarts, 23 de abril del 2013 | 18:23
Notícia
Les recomanacions de Tribuna.cat per aquest Sant Jordi
Des de Tribuna.cat volem celebrar el dia de Sant Jordi amb la recomanació d'algunes de les lectures imprescindibles per aquesta diada d'enguany, marcada per l'agenda política i pel procés de transició nacional assumit pel Govern català i empès enèrgicament per la societat catalana. La tria dels monogràfics de Jaume Bosch, Muriel Casals, Joan B. Culla i Pere Martí no és, doncs, arbitrària sinó que respon a l'objectiu de radiografiar amb quatre pinzellades el camí a l'Estat propi que ha endegat Catalunya.
Opinió
La traïció dels de sempre: cornuts i pagar el beure
Miquel Sellarès
Periodista
No és cert que a Catalunya tothom estava a favor de la democràcia durant la transició democràtica, ni tampoc que tothom al país va lluitar a favor de la democràcia. Centenars de milers de ciutadans, suposadament apolítics (i altres de franquistes) van col·laborar a fer anar bé els negocis durant el franquisme i durant la transició democràtica. Ara, els mateixos, tenen por a perdre els privilegis d'una elit poderosa.
Opinió
A pas valent
Yvonne Griley
Lingüista i activista
No existeix ni un temps ni una estratègia universal per a les transicions. Els processos per arribar-hi adopten formes diferents i poden evolucionar durant alguns anys. Espanya va invertir 4 anys a fer la transició del franquisme a la democràcia, del 1975 a la Constitució de 1978 i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Micromecenatge: Tot suma!
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions i soci del FCB
Les noves tecnologies ens estan canviant la vida. Aquesta és una màxima que he repetit sovint, des d'aquesta columna setmanal, ja que es tracta d'una realitat de l'alçada d'un campanar.
 ·
Recull de premsa
Rull: "Artur Mas ha de ser el president de l'estat català"
"El procés no culmina amb la consulta, culmina amb el fet concret d'assolir l'estat propi. [...] Mas ha de ser el president d'aquest estat català perquè és una de les peces més importants per garantir l'èxit d'aquest procés".
 ·
Recull de premsa
Soler: "Rosell, Fainé, Lara, Godó i d'altres pretenen alterar el rumb per sobre del mandat democràtic. Si fóssim un estat, en diríem cop d'estat"
"El viratge actual ens permetrà a tots saber distingir entre el sobiranisme oportunista -el que només buscava vots, lectors o clients- i el sobiranisme de veritat. I ara, que guanyi el millor".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí