Divendres, 5 de febrer del 2016 | 14:07
 ·
Crònica · Afers religiosos
Suggeriments d'un bisbe del poble a l'arquebisbe Omella sobre el català

El nou arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, faria bé d'atendre uns suggeriments lingüístics que un bisbe del poble com Joan Carrera (1930-2008) va formular fa 30 anys i que avui encara són vàlids.

Opinió · Política
El nostre vot a Madrid
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC

El gir copernicà que va efectuar la política catalana el proppassat 27S va tenir com a resultat una majoria independentista al Parlament. Un gir que es va evidenciar amb la declaració del "inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals" i amb la fórmula de presa de possessió del president Puigdemont ,

 ·
Notícia · Llengua
La Plataforma per la Llengua ja té el guanyador de la tercera edició del Premi Martí Gasull i Roig
El proper dilluns 8 de febrer la Plataforma per la Llengua celebrarà l'acte de lliurament del III Premi Martí Gasull i Roig, en una cerimònia que s'esdevindrà a partir de les 19.00h a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, c/Montalegre,5. Barcelona).



 ·
La fotografia · Llengua
El Correllengua 2016 portarà el nom de Montserrat Roig
El Correllengua 2016 es dedicarà a la periodista i escriptora Montserrat Roig coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort. Els actes del moviment, que enguany arriba a la seva vintena edició, recordaran el compromís de Roig amb la llengua i el país.
Opinió · Política catalana
Com queda, doncs, el full de ruta cap a la independència?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Darrerament han sorgit diverses contradiccions entre membres de les dues forces polítiques principals que conformen la candidatura que va guanyar les passades eleccions del 27S i que ens ha generat certa confusió i perplexitat.

 ·
Recull de premsa · Política
Sanchis: " Confia a marejar els catalans i fer-los perdre una mica més de temps. Tres-cents anys, si es deixen".
En un article al Punt avui el periodista Vicent Sanchis reflexiona al voltant dels intents del líder del PSOE de conformar un govern i afirma al respecte que aquest " va presentar al sofert gremi de la tecla –que santa Tecla ens empari– un decàleg complet de bones intencions.
Opinió · Política catalana
Puigdemont i el convenciment
Carme Arenas
Filòloga i presidenta del PEN Català i de Linguapax Internacional

L'excel·lent entrevista que ELPUNT/AVUI va fer al president Puigdemont i a l'expresident Mas va tenir una significació que va més enllà de la tasca merament informativa: va encarar dos dels protagonistes de la política catalana, a només pocs dies del seu nou estatus.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí