Dilluns, 11 de juliol del 2016 | 15:16
Opinió · Política catalana
Preparar-nos per a un enfrontament intens i continuat
Ignasi Faura
Advocat
Les eleccions del 26 J no les hem guanyat els independentistes a Catalunya. Ha tornat a quedar en primer lloc una força, ECP, que representa la tercera via d'esquerres, i han progressat per la dreta els anticatalanismes del PP, en mig d'una campanya especialment indecent per la corrupció i el joc brut per part del ministre de la governació espanyol.

Opinió · Política catalana
Estic independentista
Miquel Strubell
Sociolingüista

Tot sovint jo (i tanta gent!) som titllats d'"independentistes", sovint per persones que s'autodescriuen com a "no nacionalistes" s'afanyen a ficar-se una samarreta vermella i cridar com energúmens (tant com altres, vestits amb samarretes diferents!).

 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
La fotografia · Política catalana
Puigdemont: "El Partit Demòcrata Català neix amb l'esperit i els valors insubornables d'encaminar Catalunya cap a la independència"
Amb aquestes paraules ha celebrat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont,  la fundació del Partit Demòcrata Català i ha agraït que es posi a disposició i al servei del país i del Govern de la Generalitat. Ho ha afirmat durant   en el discurs final de cloenda després de tres dies d'intensos treballs per impulsar aquesta nova formació política.
Opinió · Política catalana
Necessitem una nova CDC?
Miquel Sellarès
Fundador de CDC
Poques vegades, escric com un dels fundadors de CDC i avui ho faig sense cap tipus de ressentiment ni esperit miserable vers Jordi Pujol i menys encara vers un espai polític i d'una certa manera d'ésser de la bona gent sobiranista que ha estat i encara és,en gran part, la columna vertebral del gran gir cap a la independència
Opinió · Política catalana
Proclamació d'Independència, Referèndum i Moció de confiança
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els tres mesos del debat d'investidura posteriors al 27/S i la devolució dels pressupostos han portat la situació al límit. A la moció de confiança del mes de setembre es decidirà el futur de la marxa vers la independència.
 ·
Notícia · Política catalana
Demòcrates posa quatre condicions a l'antiga CDC per no activar la denuncia via judicial pel nom escollit, Partit Demòcrata Català
Demòcrates de Catalunya ha comparegut en una roda de premsa extraordinària per explicar  quina és la seva posició arran de l'adopció del nom per part de l'antiga CDC de Partit Demòcrata Català. Els portaveus i diputats demòcrates al Parlament de Catalunya,
 ·
Notícia · Llengua
La CAL engega el Correllengua 2016 en homenatge a Montserrat Roig
La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, ha encetat aquest cap de setmana la vintena edició del Correllengua, enguany dedicat a l'escriptora i periodista Montserrat Roig. La celebració ha tingut lloc a Canet de Mar, la vila on Roig va passar molts estius en família i on va escriure algunes de les seves novel·les més conegudes.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Tresserras: " La por a l'acció constructora"
En un article a l'Ara Joan Manuel Tresserras afirma que "La por a moure's en escenaris nous, poc o gens coneguts, que obliguen a posar al dia tot el bagatge acumulat en etapes anteriors, és una de les principals manifestacions del conservadorisme polític.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí