Dijous, 6 de febrer del 2014 | 17:15
Opinió · Política
La via de la consulta
Gemma Calvet
Advocada i diputada al Parlament
Estem vivint un procés democràtic que, com tota realitat complexa, presenta fortaleses i febleses. No totes les trobem en els escenaris externs, polítics o mediàtics: aquestes també es veuen en la realitat catalana.
Opinió
Més enllà de Gaziel
Ferran Requejo
Catedràtic de Ciència Política de la UPF
Per tal de solucionar un problema, sembla que una condició important és procurar definir-lo bé. I definir bé un problema, especialment en l'àmbit polític, requereix fer, com a mínim, tres coses. En primer lloc, saber triar quina és la qüestió bàsica o decisiva a considerar. Òbviament, a més d'aquesta qüestió n'hi hauran d'altres –de caràcter econòmic, social, cultural que s'entrellacen amb la primera, però resulta improcedent barrejar-les totes d'entrada.
Crònica · Afers religiosos
La Nunciatura afavoreix el sobiranisme i contradiu al Vaticà
El Govern espanyol utilitza la Nunciatura apostòlica en contra del procés sobiranista de Catalunya. Ho fa amb el vell estil nacionalcatòlic. Però el Govern i la Nunciatura fracassen. A la pràctica afavoreixen la causa sobiranista i contradiuen al Vaticà. 
Notícia
CDC, a pel referèndum amb la campanya 'Sí, vull'
CDC posa la consulta per la inependència en primer pla i comença la seva campanya amb el lema 'Sí, vull'.  La iniciativa pretén posar sobre la teula la necessitat de celebrar el referèndum.
Recull de premsa
Canosa: "Ara, com sempre, només la llibertat del país és la veritable cohesió social"
"Guaita, Díaz, ara, tots, ja tenim una identitat: és català tot aquell que no pot decidir res; tot aquell que no pot fer res; tot aquell a qui se li nega tot; tot aquell a qui no volen deixar existir".
Recull de premsa
F. M. Álvaro: "Súmate no és només una bona notícia per als sobiranistes. És també una invitació a repensar la catalanitat"
"Súmate fa nosa, i per això és imprescindible. Fa nosa als que anuncien l'enfrontament civil cada dia perquè el volen atiar, als que pensen que hi ha immigrants perpetus, als que repeteixen tòpics tronats sobre ells i nosaltres".
Crònica · Política
El maquiavèlic pla de Rajoy
Marc Costa
Advocat i politòleg
Hem entrat en una dinàmica perillosa. Afortunadament, la societat catalana és molt pacífica, francament tolerant i exemplarment demòcrata. Però tothom té un límit, fins i tot els catalans, i sembla que l'Estat espanyol estigui buscant forçar aquest límit intencionadament per poder així justificar una eventual intervenció política sobre Catalunya i poder mostrar a la comunitat internacional la suposada virulència del procés sobiranista. Aquest és realment el pla de Rajoy. Tota una estratègia digne del propi Maquiavel.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí