Dilluns, 20 d'octubre del 2014 | 20:40
 ∑
Crònica · Política
De la unitat per votar a la unitat per votar 'sí'
La unitat dels sis partits polítics que donen suport al dret a decidir ha estat fonamental. Ens ha permès arribar on som i ha ofert imatges tan positives com la fotografia de la roda de premsa conjunta al palau de la Generalitat, amb els líders de la CUP posant al costat del conseller d'Interior. Avui aquesta "unitat a sis" encara és necessària.
Crònica · Política catalana
"Tot és possible"
Miquel Strubell
Socioling√ľista
En una plaça de Catalunya desbordada en l'acte més multitudinari mai fet per demanar un vot determinat, Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana han fet una crida poderosa en forma de cop de puny damunt la taula al conjunt dels partits polítics. No els pertoca entrar en l'arena de la legítima pugna entre les opcions polítiques per guanyar el favor de l'electorat.
Opinió
President, convoqui eleccions
Josep-Lluís Carod-Rovira
Polític i escriptor
El gir hist√≤ric del catalanisme cap a l'independentisme, l'eclosi√≥ social favorable a la construcci√≥ d'un estat sobir√† per a Catalunya, la reconversi√≥ d'un sentiment eteri en una voluntat pol√≠tica, s'han produ√Įt en un temps brev√≠ssim.
Opinió
La unitat √©s m√©s important que una llista √ļnica
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Cal anar a votar massivament el 9-N, encara que la nova fórmula proposada a molts no ens faci el pes. Una ciutadania conscient anant a votar, malgrat que aquesta acció no reuneixi força jurídica, serà un missatge amb una forta càrrega política.
 ∑
Recull de premsa
Culla: "L'√ļnica cosa capa√ß de substituir una consulta s√≥n unes eleccions que adquireixin car√†cter plebiscitari"
"El que no entenc és que el Govern espanyol prefereixi gestionar el resultat d'aquestes eleccions, abans que l'escrutini d'una consulta no vinculant".
 ∑
Recull de premsa
Soler: "Qui vulgui governar ha d'explicar com seran els primers 100 dies. Ara és l'hora de les paraules transparents"
"Molta gent a Catalunya no està disposada a votar un partit que no sàpiga si vol o no vol la independència. Mas ha de tenir present que un programa independentista deixa de ser-ho si ho fia tot al diàleg".
 ∑
L'acudit
Per Puyal
Opinió
Gestionar la discrepància
Isidor Marí
Socioling√ľista
Paradoxalment, despr√©s del frac√†s de la convocat√≤ria unionista del 12 d'octubre, la setmana seg√ľent ha estat un aut√®ntic terrabastall de vaivens pol√≠tics i de retrets entre els partits.¬†La bona gent que es va manifestar de nou multitudin√†riament el darrer Onze de Setembre estava (i encara est√†) bastant at√≤nita.
 ∑
Recull de premsa
Tresserras: "¬ŅNo √©s una incongru√®ncia que s'exhibeixin com a campions de la democr√†cia els que la restringeixen?"
"¬ŅO que siguin homenatjats com a ciutadans exemplars els que han acumulat recursos i poder aprofitant que les seves males arts quedaven encobertes? ¬ŅO que parlin m√©s de solidaritat justament els que depreden i defrauden? ¬†En diem paradoxa, per√≤ volem dir engany".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠