Dilluns, 18 de gener del 2016 | 13:02
Opinió · Societat civil
Prioritats socials pel nou Govern
Oriol Illa
President de la Taula del Tercer Sector
Després de tres mesos de negociació, ja tenim nou Govern.  ​Aquest fet és  una​ molt ​bona notícia. El país necessita institucions estables que puguin dissenyar, planificar i executar polítiques a mig i llarg termini.
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Seguretat
Apunts després de la detenció de bombers
Creiem interessant fer uns apunts per a reflexionar sobre una noticia que ha tingut ampli ressò: la setmana passada va sorgir a Catalunya una ramificació d'un cas de possible corrupció relacionat amb una empresa, AVIALSA, que s'investiga si intentava guanyar concursos mitjançant pràctiques il·legals.
 ·
La fotografia · Política catalana
Duran es retira de la primera línia política
Amb la retirada de Josep Antoni Duran i Lleida de la direcció d'Unió Democràtica podem dir sense por d'equivocar-nos que es tanca una nova porta de la historia de les relacions entre Catalunya i Espanya.

 ·
Notícia · País Valencià
Les Corts Valencianes deroguen la llei de senyes d'identitat del PP
D'aquesta manera, els partits que donen suport al govern de la Generalitat valenciana han complert una de les seves promeses electorals.
Opinió · Política catalana
Keep Calm and carry on
Ernest Benach
President del Parlament de Catalunya entre els anys (2003-2010)
Gràcies al Josep M Ganyet (@ganyet) molta gent va descobrir l'existència d'aquesta expressió treta d'un cartell de propaganda de la Segona Guerra Mundial en què el govern britànic cridava a la calma a la seva població i els encoratjava a tirar endavant.

 ·
Notícia · Unió europea
Liesbeth Homans té l'esperança que Bèlgica no existeixi com a tal l'any 2025
La ministra d'Afers d'Interior, Habitatge, Planificació, integració, igualtat, Pobresa i Economia Social del govern Belga, Liesbeth Homans, del partit flamenc independentista N-VA creu que la desparició del país podria reactiar-se a  després de  les eleccions del 2019
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Capdevila: "Rebrem amenaces, sentències i fins i tot represàlies, però de la nostra tenacitat naixerà la nova República"
El periodista Germà Capdevila en un article al Punt Avui  ens diu en relació al procés que "és molt lloable que no es vulgui esverar els catalans amb els probables entrebancs que ens trobarem pel camí" però també afirma "que serem nosaltres, els ciutadans, els que haurem de fer el pas de trencar amb l'obediència espanyola".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Requejo: "Cal evitar posar les coses fàcils a les institucions de l'estat espanyol"
En un article a l'Ara  titulat "Concert musical de futur" el catedràtic de ciència política de la UPF, Ferran Requejo, fa una reflexió de com creu que  hauria d'avançar el procés a partir d'ara i afirma al respecte "Les idees, les actituds i l'entusiasme són necessaris, però el realisme i la racionalitat estratègica resulten imprescindibles".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí