Divendres, 17 de maig del 2013 | 21:15
 ∑
Notícia · Política
Wert destrueix la immersió i obliga la Generalitat a assumir-ne els costos
No es pot negociar amb aquells qui et volen destruir. Per això mateix aquesta setmana s'ha aprovat el projecte de llei de la reforma educativa impulsada pel ministro Wert de manera unilateral i sense consens del món educatiu.
Opinió
Coses que passen a Brussel·les mentre mirem a Madrid
Joan Rusi√Īol
Periodista
Aquest és un article-resum optimista. Una mena de cotxe-escombra de coses (positives) que passen a Brussel·les mentre els catalans encara estem massa pendents de Madrid. Cert: Europa ha fet mèrits per tenir la mala imatge que pateix avui entre molts ciutadans. 
 ∑
Notícia · Societat civil
Somescola.cat crida a la insubmissió de la LOMCE
Somescola.cat ha fet una crida a les institucions catalanes i al món educatiu català per tal que no es compleixi la llei LOMCE, més coneguda com la reforma educativa del ministro Wert.
Opinió
En un Estat de dret
Miquel Strubell
Socioling√ľista
En un Estat de dret, com és el que la Constitució espanyola havia de garantir, les immunitats, les impunitats, tenen un efecte nefast sobre la societat.
 ∑
Notícia
Grans instal·lacions pel CNP a Catalunya
'ha creat un gran malestar en la Policia de Catalunya aquesta setmana amb la despesa de l'Estat, de milions i milions d'euros, a reforçar, modernitzar i construir noves instal·lacions pels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (CFSE) a Catalunya. L'Estat espanyol encara deu més de 9.000M d'euros a la Generalitat.
 ∑
Notícia · Política
Enric Millo va voler entrar a les llistes d'ERC per Girona en les eleccions parlamentàries del 2003
Segons el periodista Tian Riba, el líder popular va parlar amb l'aleshores diputat d'ERC a Madrid, Joan Puigcercós, per a aconseguir entrar a les llistes. Puigcercós ha assegurat que li va aconsellar que ho provés al PSC.
 ∑
Recull de premsa · Política
Card√ļs: "No hi haur√† cap xoc de trens, per√≤ ja n'hi ha de legitimitats. I ja comen√ßa a ser hora d'acceptar la realitat i fer-se'n c√†rrec"
"A Catalunya, diguin el que diguin el Govern espanyol, el Tribunal Constitucional i la mateixa Constitució, ja s'ha concebut l'embrió d'un nou Estat".
 ∑
Recull de premsa
Tresserras: "√Čs temps d'encetar una etapa de praxi pol√≠tica radical. Ara"
"√Čs temps de desinhibici√≥ pol√≠tica. De comprom√≠s personal. D'explorar des de la pr√≤pia llibertat. D'aprofundir l'an√†lisi".
 ∑
Crònica · Política
CatDem: de Colomines a Terradellas
Quico Homs est√† redre√ßant el rumb d'algunes de les seves compet√®ncies ja que ha com√®s molts errors en el passat principalment pel que fa a l'elecci√≥ de les persones de confian√ßa. Tossut, sense escoltar-se ning√ļ, Homs va influ√Įr al m√†xim per a poder col¬∑locar al capdavant de CatDem el conflictiu Agust√≠ Colomines, qui ja havia sortit malparat del seu pas pel Centre UNESCO de Catalunya.
 ∑
La fotografia
Llanos de Luna homenatja combatents de la División Azul que van lluitar amb Hitler
La delegada del govern espanyol ha lliurat un diploma a la Hermandad de Combatientes de la Divisi√≥n Azul, excombatents i nost√†lgics de la divisi√≥ d'infanteria n√ļmero 250 de les tropes de l'ex√®rcit nazi. L'acte a favor del b√†ndol feixista no ha suposat, encara, la dimissi√≥ de Llanos de Luna.
Crònica · Política catalana
La insostenible lleugeresa de Navarro
Sergi Sol
Periodista
Navarro ha decidit visitar Brussel¬∑les per vendre ¬īfederalisme'. No √©s que hagi disposat de gaire parr√≤quia per predicar. En ess√®ncia, s'ha limitat a entrevistar-se amb un alt dirigent del PSOE, un exsecretari general que va robar la cartera a l'inefable Borrell i que va ser el candidat del PSOE l'any 2000, derrotat per Aznar a les urnes per majoria absoluta.¬†El tal Almunia, basc i espanyolista com Patxi L√≥pez (visceral detractor del Concert Econ√≤mic per als catalans), √©s ara Comissari de la Compet√®ncia.
 ∑
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
La conferència nacional d'ERC i els lideratges del partit
Esquerra ha deixat enrere els enfrontaments fraticides, les lluites internes i la divisió del partit en sectors polaritzats, una etapa que, després de la gran emergència de Carod-Rovira, va enfonsar el partit.
 ∑
Crònica · Política catalana
Declaració de no-consentiment
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La modificaci√≥ de l'Estatut aprovat en refer√®ndum feta per la sent√®ncia del Tribunal Constitucional de 2010 va anul‚ÄĘlar el consentiment que els ciutadans de Catalunya havien atorgat a la Constituci√≥ espanyola l'any 1978. La millor resposta a la suspensi√≥ de la Declaraci√≥ de Sobirania per part d'aquest Tribunal √©s una "Declaraci√≥ de no-consentiment" respecte a la Constituci√≥ vigent. Aquesta hauria de contenir els seg√ľents punts que s'expliciten a continuaci√≥.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠