Dijous, 8 d'octubre del 2015 | 16:53
 ∑
Crònica · Política catalana
Sant Josep de Calassanç ja defensava la nació catalana al segle XVI
Catalunya és una nació amb dret a la sobirania. Aquesta és una convicció majoritària del poble català des de fa centenars d'anys i avui expressada al carrer, a les urnes i a les institucions. No és un somni de fa quatre dies, ni una mania d'Artur Mas, ni una singularitat com diu Pedro Sánchez.
Opinió · Política catalana
L'Estat ens recorda que sense independència no hi hauran canvis socials
√ąric Bertran
Sots­di­rec­tor de la Fun­dació Nous Cata­lans
Segu­ra­ment la con­fer­èn­cia avui de les CUP no serà con­cloent. Vull dir que no crec que haguem d'esperar unes con­clu­sions defin­i­tives, però potser si veurem que es deixen portes obertes a l'acord amb Junts pel Si. O potser això és sim­ple­ment el que m'agradaria, però vull creure en aque­stes portes obertes, en aque­sta pos­si­bil­i­tat de pacte.
 ∑
Notícia · Política catalana
Derogada a les Illes la llei de símbols impulsada pel govern de Bauzá
La presidenta del govern balear, Francina Armengol, s'ha mostrat molt satisfeta després que ahir el Parlament de les Illes votes a favor de derogar la llei de símbols aprovada pel govern popular encapçalat per José Ramón Bauzá. Francina ha afirmat "Avui ha mort un símbol de la prepotència  I la imposició".

 ∑
Notícia
Sindicalistes de COO per la Independ√®ncia i la Rep√ļblica Catalana
En el 50è aniversari de CCOO de Catalunya alguns dels seus membres volen recordar que el naixement del sindicat arrela profundament en l'ideari del catalanisme popular que ha definit una part molt important del sindicalisme , de les organitzacions socials i dels partits catalans al llarg de la història. Així, reivindiquen els
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
Castro: "Si mantenim la calma fins que Espanya acabi per comportar-se democràticament i permeti un referèndum negociat,no en quedarà res, de Catalunya, per autodeterminar"
L'escriptira Liz Castro en un article al diari Ara es mostra contundent responent a l'exprimer ministre escocès, Alex Salmond, que aquests dies s'ha referit al procés català. Castro ens diu al respecte "el que
 ∑
Recull de premsa
Sellarès: "Som a temps de passar comptes, i ho farem. Ara el que cal és full de ruta, convenciment, il·lusió i fermesa"
En un article al Punt Avui el periodista Miquel Sellarès reflexiona al voltant de l'escenari post 27-S i sobre el què cal fer ara per tal que el procés tiri endavant.
 ∑
Crònica · Política
27S: recula el populisme d'esquerres i creix el populisme de dretes
Les eleccions del 27 de setembre tenen també una lectura a nivell de populismes, és a dir, moviments polítics que es desmarquen dels partits polítics clàssics i ofereixen el que la gent vol sentir. La crisi econòmica i social que va esclatar el 2008 ha afavorit el creixement i expansió d'aquests nous partits o tendències. A casa nostra els comicis recents han suposat el

 ∑
Crònica · Política catalana
Alguna cosa es mou a l'empresariat català després del 27-S
Sembla que, després dels resultats del 27-S, les posicions d'una part del món empresarial català, decantat per les influències de Madrid i els poderosos, sobre les relacions entre Catalunya i Espanya no són tan unívoques com semblaven.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠