Dimecres, 20 de març del 2013 | 19:32
Opinió · Política catalana
Una 'pastanaga' de l'Estat contra Ítaca
Miquel Sellarès
Periodista
En diferents ambients polítics i periodístics de la metròpoli i de casa nostra fa dies que s'estén el rumor que l'Estat prepara una 'pastanaga' per tal que els 'conills' catalans que passen gana puguin menjar i perquè, una vegada satisfets, aquests abandonin o alenteixin el viatge del país cap a Ítaca.
Opinió
La millor defensa és un bon atac
Joan Ventura
Escriptor
Tinc bona relació amb la Fundació Catalunya Estat (FCE) i de tant en tant m'apunto a acompanyar el conferenciant de torn i el responsable de l'àrea del Territori a alguna de les moltes conferències —2 o 3 cada setmana— que l'entitat fa arreu de Catalunya.
Crònica · Pla de lleida
A propòsit del taller de ciències paranormals de Miquel Iceta
Ivan Mambrillas
Que les tasques del científic i el polític siguin distintes, com va elucidar el clàssic de la sociologia, no vol pas dir que la plausibilitat que es pressuposa a les hipòtesis de treball del primer no sigui exigible a les hipòtesis de treball del segon.
TribunaTV
Amb la independència, què passa amb Europa?
Crònica · Tecnologia i país
Dotze de Viquipèdia
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
La Viquipèdia, l'edició en català de la wikipedia, va néixer durant el mes de març de l'any 2001. Per tant, aquest mes de març fa dotze anys de vida. Un recorregut que li ha permès aglutinar, fins a dia d'avui, més de quatre-cents mil articles i haver esdevingut l'enciclopèdia de referència a la xarxa d'internet.
Recull de premsa
Casals: "Des de la Diada, tots els catalans saben que és possible"
Casals ha subratllat que "Espanya està en estat de xoc, no preveia que això fos tan realista".
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Pujol dimiteix. Puig fa figa
Des de fa uns dies la consternació i la desorientació s'han fet manifestes a moltes de les bases sobiranistes de CDC. Al partit s'hi ha propagat la tensió ja que molts donaven per fet allò que finalment ha acabat passant: la imputació d'Oriol Pujol a l'afer ITV, un fet que se sabia del cert que provocaria la dimissió de Pujol de tots els càrrecs del partit. La dimissió d'Oriol Pujol ha provocat ─també de manera previsible─ diferents moviments en les plaques tectòniques del partit: ocupar l'àrea de responsabilitat, fins ara ostentada per Pujol, n'ha estat l'epicentre.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí