Dijous, 17 d'octubre del 2013 | 20:02
 ·
Notícia
L'ANC fixa el límit per a declarar la independència: 11 de setembre de 2014
Amb la campanya 'Signa un Vot per la Independència', l'ANC ha instat el Parlament de Catalunya a declarar la independència com a molt tard la Diada de 2014 en el supòsit que l'Estat espanyol no permeti, impedeixi o dilati la celebració d'una consulta democràtica o unes eleccions plebiscitàries.
Opinió
Catalunya no tolerarà cap violència
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC)
L'Estat i les seves clavegueres a casa nostra estan desenvolupant una estratègia concreta i planificada a través de la seva 'quinta columna' per a fer fracassar el sobiranisme català. Aquesta és una evidència que ningú no s'atreveix a desmentir. Les fases d'aquest pla s'han anat desplegant seguint les pautes dels manuals desestabilitzadors que es coneixen i que s'han aplicat --amb èxits i fracassos-- a diferents llocs del món. La de l'Estat no és una estratègia innovadora.
Opinió
La tempesta perfecta
Isidre Palmada
Professor
S'havia quedat sola, asseguda al banc del parc. Els nens i les mares havien marxat. El fort vent que ho remolinava tot, els incomodava. La llum empolsada tenia un color ocre i els xiscles dels pardals havien cessat. Regnava una quietud solemne. Era la calma perfecta, abans de la tempesta.
 ·
Crònica · Política catalana
Procés Constituent, el mapamundi del canvi polític, econòmic i social a Catalunya
Maria Folch
El partit liderat per la monja Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveres ha consolidat el seu mig any de preparatius, reunions i formació d'assemblees per a presentar-se de manera cohesionada i sòlida a l'acte central de la seva campanya, a les fonts de Montjuïc de Barcelona, aquesta setmana.

 ·
Crònica · Afers religiosos
Altres quatre catalans sants
Hi ha altres catalans sants, quatre com a mínim, considerats sants pel poble creient, sigui escrit amb respecte a les beatificacions del passat dia 13 a Tarragona. Un d'ells, el cardenal Francesc Vidal i Barraquer (1868-1943).
 ·
Crònica · Política
Gibraltar espanyol? I Ceuta i Melilla marroquines?
La reclamació de la sobirania nacional sobre el territori de Gibraltar no és més que una altra mostra de la doble moral de l'Estat espanyol, ja que, per una banda, reclama dita sobirania en aquest territori, mentre que, per l'altra, troba sense fonament les reivindicacions sobiranistes del Marroc sobre les ciutats de Ceuta i Melilla.
 ·
Recull de premsa
Clotet: "La pèrdua de vot del PSC no va cap a partits defensors de la unitat d'Espanya, sinó cap als sobiranistes"
"Veig un paral·lelisme [del PSC] amb UDC: del tot al no-res en pocs anys. [...] L'únic partit que no ha donat suport a la Via Catalana ni tampoc a la manifestació del 12 d'octubre és el PSC. Això [...] a hores d'ara equival a la inhibició del terreny de joc".
 ·
Crònica · Pla de lleida
Visca el 'pajaritu'!
Ivan Mambrillas
Quan el poll unflat que lidera el neolerrouxisme català perdona la vida a Lluís Companys després d'haver-lo qualificat de "president colpista", sentim, sobretot, fàstic.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí