Dimarts, 13 de desembre del 2016 | 13:15
Opinió · Política
Diàleg, postveritat i imperialismes
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Sembla el món al revés, o si més no des de la capital de l'Estat ho intenten treballar d'aquesta manera. El nou govern del Partit Popular –potser sabedor que ja no pot fer i desfer com si res perquè no té majoria absoluta i

 ·
Notícia · Política catalana
Fa falta un partit de centre o centredreta que sigui clarament independentista.
L'exalalde de Vic, Joan Maria d'Abadal, torna a la política després d'un any i mig per  substituir Joan Rigol com a president del consell nacional de Demòcrates.  Abadal afirma en una entrevista a l'Ara que ha fet el pas perquè " Fer un nou partit em fa il·lusió".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Sellarès: "Encara som a temps de redreçar el rumb. Seguint defensant el dret a decidir, però comencem a impartir consciència nacional"
En un article al Punt Avui titulat  Miquel Sellarès "Consciència i dignitat nacional" afirma que "Hem de fer entendre a l'establishment espanyol i la seva casta de funcionaris que viuen del negoci "Espanya" que els catalans ja no estem per un nou finançament,
 ·
Crònica · Informe SIC
Informe SIC: Sis mesos per entabanar-nos via el Grup Godó i Enric Millo.
Amb el nou govern de Mariano Rajoy i la desaparició dels dos pols oposats del seu anterior executiu Jorge Fernández Díaz i José Manuel García Margallo l'Operació Catalunya, almenys durant sis mesos, canvia d'orientació i d'estratègia.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Cal més cintura. Cal més confiança. I cal més tolerància al risc. Si volem guanyar, és clar"
En un article a Vilaweb el periodista, Pere Cardús, enumera el que ell creu són les quatre coses  que ens allunyen de la Independència i assegura que "Si deixem passar una nova oportunitat com vam fer després del 9 de novembre del 2014, no crec que tornem a tenir-ne cap més durant molt de temps. Caldrà una generació sencera que aporti una nova mentalitat".
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Jordi Porta
La història de la democràcia ens  recorda sovint  que els límits territorials dels estats actuals en el món han estat definits majoritàriament a partir de la violència i les guerres. Probablement una manera d'intentar corregir-ho va ser l'establiment per part de les Nacions Unides del respecte al dret a l'autodeterminació dels pobles.

 ·
Recull de premsa · Societat civil
Sànchez:"La bastida alçada aquests últims anys per desacreditar el diàleg per al referèndum comença a enfonsar-se"
En un article a la vanguardia el president de l'ANC, Jordi Sànchez, afirma que "La resistència a admetre el referèndum com a solució sembla que ja no és tan unànime. Van apareixent declaracions que són escletxes, com les veus amb influència que qüestionen l'statu quo negacionista del referèndum".
 ·
Recull de premsa · Societat civil
Soler: "L''oferta serà treure el seu peu del nostre ganyot. Irresistible, oi?"
En un article a l'Ara Toni Soler afirma que "No m'estranyaria que això que la premsa monàrquica anomena operació diàleg no fos altra cosa que un powerpoint elaborat per alguna mena de Risto Mejide, un venedor astut d'aquests que parlen en termes de marca, frame i posicionament"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí