Divendres, 24 de gener del 2014 | 20:24
Opinió · País Valencià
València: aturem la fractura!
Josep Gifreu
Professor de Comunicació de la UPF
En el procés general de normalització de llengua i de les relacions territorials a l'espai del català, comencem aquest 2014 amb la visió d'una fractura creixent entre Catalunya i el País Valencià. La responsabilitat històrica del PP és en aquest punt total. Les últimes decisions i mesures preses pel govern d'Alberto Fabra contra la llengua i l'espai de comunicació compartit o a compartir han estat demolidores.
Opinió
Necessiten la violència...?
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya
Fa uns dies vaig publicar un article a la premsa catalana. Sota el títol Tallar de soca-rel, al text ja hi advertia que un suposat estat major de les clavegueres tenia un pla per a exportar violència a Catalunya, sigui aquesta real o no. I amb un objectiu: crear tensió.
Opinió
Els Països Catalans existeixen i han d'existir
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
Només hi ha una cosa pitjor que un intel·lectual que vulgui fer de polític: un polític que vulgui fer d'intel•lectual.
 ·
Notícia
La Plataforma per la Llengua porta fins a Brussel·les l'informe sobre els 40 casos de discriminació lingüística
L'entitat a favor de la promoció i ús de la llengua s'ha proposat viatjar fins a la capital europea per a presentar-hi l'informe sobre els 40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques, que va fer públic el passat juny de 2013.
 ·
Llibres / revistes
El món local diu prou
 ·
Llibres / revistes
17:14. L'hora del poble
 ·
Notícia
El Col·lectiu Emma fa una crida a la implicació internacional en el procés
El Col·lectiu Emma ha reclamat aquesta setmana una major "implicació" internacional per "desfer el punt mort" actual a Catalunya si "la part espanyola no es vol moure i si se segueixen bloquejant, per raons tècniques, o simplement s'ignoren, totes les propostes".
 ·
Recull de premsa
Nadal: "Als líders del PSC els han sortit dues fotos demolidores: contra la llibertat i contra la regeneració democràtica"
"Cal posar sempre el bé comú per damunt de la tàctica, l'interès dels dirigents i els privilegis de les castes."
 ·
Recull de premsa
Alzamora: "El PP s'ha convertit en una màquina d'arrasar identitats, idees i diàlegs, amb l'excusa paupèrrima de la crisi i la marca Espanya"
"Si Rajoy tingués un mínim de consciència, de decència i d'autoritat, hauria de fer valdre el seu paper de presumpte líder per aturar aquesta mena de barbaritats".
 ·
Crònica · Política
Programa sobiranista per superar la divisió social d'Europa
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Les perspectives del Fons Monetari Internacional assenyalen que Espanya tindrà el menor creixement del PIB d'Europa: el 0,6% el 2014 i el 0,8 % el 2015, enfront del 1,6% i el 1,4% d'Alemanya o el 2,4% i el 2,2% del Regne Unit. Els mitjans de comunicació i els partits de l'oligarquia espanyola han celebrat les previsions ressaltant que el FMI ha triplicat les seves previsions anteriors d'un creixement del 0,2%. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí