Dijous, 3 de abril del 2014 | 19:09
Opinió
Visca el president!
Isidre Palmada
Professor
Els partits espanyols s'estranyen que el President no defensi la seva proposta el dia 8 d'abril al Congrés de Diputats i ho facin els representants del Legislatiu català. Ells voldrien enfonsar-lo en directe.
Crònica · Política catalana
El dogma de la sobirania espanyola inconsútil
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
El Regne d'Espanya refusarà la consulta catalana perquè s'ha autoconcedit el dret a retenir Catalunya sense el consentiment dels seus ciutadans. El Govern espanyol al·lega que el conjunt del poble espanyol, que inclou els catalans al marge de la seva voluntat, és l'únic titular de la sobirania i l'únic que té dret a decidir el futur col·lectiu. Felip V va ser el primer monarca que va invocar la seva sobirania per decidir el futur dels catalans va ser al Decret de Nova Planta, basant-la en el dret de conquesta.
Notícia · País Valencià
Escola Valenciana planta cara
L'entitat ha anunciat que demanarà la suspensió cautelar al TSJ valencià de l'ordre del govern de suprimir fins a 152 línies en valencià a les aules del País Valencià.
Crònica · Afers religiosos
Dues visions d'Església, dues nacions
El catolicisme del cardenal Antonio M. Rouco y el catolicisme majoritari català són dues visions diferents de l'Església. Corresponen a dues nacions diferents en el segle XXI.
Recull de premsa
Bassas: "No tenim un relat internacional"
"Podem posar-hi excuses: els aspirants a ser estat són vistos com una font d'inestabilitat, els corresponsals estrangers informen de Catalunya des de Madrid".
Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "Un Tarradellas per aquesta hora? No hi és ni el trobaran. La societat catalana ha canviat"
""Es necessita un Tarradellas", conclouen alguns, preocupats per un país que ara els sembla massa excitat i massa nerviós... Un país que els costa d'entendre".
Opinió
El PSC pot esdevenir el partit conservador català
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Una de les grans paradoxes de l'actual escenari polític és la conversió progressiva del PSC com a veritable alternativa del conservadorisme català. No és una ironia.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí