Dijous, 18 de setembre del 2014 | 20:19
Opinió
11-S / Carregats de raons
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Encara amb el regust dolç de la Diada Nacional, un any més hem sortit al carrer per mostrar al món allò que som com a poble: contundents en els propòsits, capaços de fer pinya per defensar el que és nostre enmig d'un ambient festiu, tolerant i, sobretot, on hi pugui cabre tothom.
Opinió
Ens hem quedat sense majoria silenciosa
Antoni Reig
Periodista
Un dels efectes col·laterals de l'11 de setembre d'enguany ha estat que ens hem quedat sense la majoria silenciosa que, segons el govern espanyol, existia a Catalunya. En el seu argumentari en contra del procés català cap a la independència, el govern espanyol i el partit que el sustenta, el Partit Popular, en els dos últims anys havia elaborat la teoria --i l'havia expandit per tot l'Estat espanyol a través dels mitjans de comunicació-- que les massives i enormes manifestacions en favor de la independència de Catalunya del 2012 i 2013 no representaven més que els mobilitzats i que existia una majoria de població que s'havia quedat a casa.
Notícia · Illes Balears
"Si Bauzá torna a governar, no quedarà res del catalanisme"
El lamentable paperot que està fent Bauzá a les Illes des de la seva arribada al Govern ha estat denunciat aquesta setmana per Cristòfol Soler, expresident de les Illes, qui a principis d'aquest setembre ha decidit abandonar el PP després de més de trenta anys per desavinences amb el president.
Crònica · Afers religiosos
El nacionalcatolicisme desembarca a Vida Nueva
El nacionalcatolicisme espanyolista desembarca a Vida Nueva, un setmanari que en els seus 56 anys de vida ha tingut un caràcter obert i conciliar.
Crònica
Nous cotxes i armilles... ¿i el projecte nacional de Policia?

Cal felicitar el Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, perquè, en uns moments de retallades i crisi econòmica per l'espoli de l'Estat, ha aconseguit els mitjans econòmics suficients per avalar la renovació de la flota de vehicles dels Mossos, absolutament deteriorada.

Recull de premsa
F.-M. Álvaro: "Si Escòcia assoleix la independència, no serà precisament gens procliu a ajudar Catalunya"
"Els catalans hauríem de tenir-ho ben present, sempre tan entusiastes a identificar-nos amb uns o altres. Cada terra fa sa guerra".
Recull de premsa
Tresserras: "No hi ha unitat possible des de la renúncia o la vacil·lació. El 9-N només guanyarem votant"
"La unitat democràtica sobiranista només es pot forjar refermant el compromís amb la gent i amb la celebració de la consulta, malgrat els obstacles i els advertiments dels que volen impedir-la".
Opinió
Un vèrtex constitucional
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
El procés d'autodeterminació que s'accelerava fa 5 anys amb la consulta d'Arenys de Munt i que l'han seguida manifestacions i vies multitudinàries de tots els tipus i els colors ha basat el clam popular en la independència i la concreció política de consens a dia d'avui en la celebració de la consulta del 9 de novembre. A diferència d'altres processos com la reforma de l'Estatut, la Constitució Europea, el Pla Ibarretxe o el Pacte Fiscal, aquest sí que és un procés i una exigència que s'ha bastit de baix cap a dalt.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí