Divendres, 23 de gener del 2015 | 19:23
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Reforçar l'ANC
Si s'hagués acomplert el full de ruta de l'ANC i del país, des del nostre col·lectiu estaríem avui tots planificant com es tanca una institució, l'ANC, que ha escrit una de les pàgines èpiques i populars més importants de la nostra història.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Lara torna a pactar amb Soraya Sáez de Santamaría
José Manuel Lara, totpoderós editor de Planeta, sap que per sobreviure ha de pactar amb el govern de l'Estat. I ho ha fet amb el PSOE i amb el PP, i s'ha preparat per fer-ho, si cal, amb Podemos. És evident que, per la seva ideologia política, quan Lara ha estat més còmode ha estat amb governs del PP, ja que hi coincideix en plantejaments econòmic i social, i amb el seu nacionalisme espanyol.
Opinió
El mite de l'adoctrinament (III)
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
I per acabar aquestes reflexions sobre el suposat adoctrinament, vora totalitari, que ha dut els catalans a la reivindicació de la seva sobirania, hem de fer referència a la política educativa, potser el més significatiu dels tòtems invocats des del nacionalisme espanyol.
 ·
La fotografia
López presenta el seu darrer llibre 'La independencia de Cataluña explicada a mis amigos españoles'
El professor de la UPF ha presentat el seu darrer llibre a Madrid en un acte que ha comptat amb la presència de l'expresident de la Generalitat, José Montilla, i el periodista Iñaki Gabilondo.
Opinió · Societat civil
Cap endavant!
Miquel Strubell
Sociolingüista
L'home del carrer, que no està sotmès a les diatribes que corren per les xarxes socials --moltes d'elles d'aparença fratricida (o nacionalment suïcida)-- sap que el 27 de setembre hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya.
 ·
Notícia
Dissabte 24 de gener: assemblea fundacional de MES
Moviment d'Esquerres (MES), el nou partit d'esquerres sorgit el passat mes de desembre, es formarà de manera pública aquest dissabte vinent, en l'assemblea fundacional que tindrà lloc al barri del Born de Barcelona.
 ·
Recull de premsa
Strubell: "La Cancelleria del Premi Ciutadà Europeu ha comès un greu error atorgant un premi a SCC"
"SCC ha tingut com a màxims blancs de la seva agressiva crítica entitats com ara l'ANC i Òmnium Cultural, que --ara sí-- realment tenen un esperit europeista notable".
 ·
Entrevista · Afers religiosos
"Hi ha persones a Europa que viuen com si estiguessin a l'Atlas"
Joan B. Culla
Historiador
Tribuna.cat ha entrevistat en exclusiva Joan B. Culla (Barcelona, 1952), historiador i analista. Coneixedor de la realitat internacional, intel·lectual catalanista, es defineix com una persona d'unes poques conviccions però constants. El seu nom va aparèixer per primer cop en un diari l'any 1967. Encara no havia fet setze anys. En una carta al director, protestava per l'enfocament de TVE en el conflicte àrab-israelià.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí