Dimarts, 23 de juliol del 2013 | 14:41
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Mas i Rull, el timó de CDC
És evident que el cas Palau, tot i no ser un cas Bárcenas, sí que sembla afectar --suposadament-- el finançament d'un partit. Aquest afer i d'altres en la història de CDC, que haurien d'haver obligat a tallar caps i canviar d'estratègia, porten a que CDC necessiti ara per ara, que es posin al timó del partit persones que gaudeixen de prestigi i honestedat per a reconduir les xacres del passat i evitar que aquestes puguin comprometre el gir a la sobirania i el pacte del dret a decidir. Cal evitar que aquest tipus d'afers frenin o condicionin el procés de transició nacional.
Opinió
Compareixença per imperatiu democràtic
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
"Este es el momento adecuado para explicar en el Parlamento lo que se ha hecho hasta ahora y para que aclare dudas que legítimamente tienen muchos ciudadanos". Amb aquestes paraules, Mariano Rajoy, cedia ahir en roda de premsa, per fi, a la pressió que li ha fet entendre el que hauria d'haver fet fa temps.
Notícia
L'ANC i Òmnium demanen celeritat al govern amb la consulta
Les entitats han lamentat que la Llei de Consultes és una norma que "arriba tard" i han recordat que el poble "s'ha avançat i fa temps que l'espera".
Crònica · Tecnologia i país
ADCAT 2020 o com ha d'ésser el futur entre TIC i país
Les noves tecnologies han arribat a les nostres vides per quedar-s'hi. No són un fi en elles mateixes. Són un instrument, una eina per millorar el nostre dia a dia. I, afortunadament, no són estàtiques. Són d'un dinamisme esfereïdor.
Recull de premsa
Álvaro: "Alguns catalans ens veiem com noruecs del 1905, però els espanyols no tenen cap necessitat de veure's com suecs"
"Els espanyols no són ni seran mai suecs i ha dit que l'operació de demanar una consulta a Madrid fins que s'esgotin totes les fórmules legals es basa a fer veure que, a la Moncloa, ens espera el suec de torn".
Recull de premsa
Requejo: "Aquest 'federalisme' segueix sent una coartada per fer veure que les coses es mouen per després romandre al mateix lloc. Fum"
"Els documents [...] de Granada semblen pensats més per restablir les relacions amb el PSC [...] que per oferir un model plausible i que pugui ser acceptable per [...] Catalunya".
Crònica · Societat civil
La via catalana s'internacionalitza
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
A aquestes alçades, ja ningú no dubta que la via catalana serà una iniciativa que marcarà un abans i un després a la història del país. Vist l'entusiasme amb què s'ha rebut per part de la ciutadania, es pot dir que serà una acció determinant en un moment clau del procés. De motius per justificar l'afirmació n'hi ha molts però, de Brussel·les estant, en vull afegir un que no és pas menor: la projecció internacional de la causa independentista catalana.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí