Dijous, 1 de desembre del 2011 | 19:33
 ∑
Crònica · Política catalana
De Gispert i Montilla o la degradació institucional
El ple del Parlament de Catalunya ha estat marcat aquesta setmana, a m√©s de per la negativa d'Artur Mas a definir les seves aliances malgrat les ofertes del PP i d'ERC, per l'elecci√≥ de Jos√© Montilla com a senador per designaci√≥ auton√≤mica i per la pol√®mica entre els grups independentistes i la presidenta de la cambra, N√ļria de Gispert, d'Uni√≥.
 ∑ No nom√©s el PNB i Amaiur demanen a Patxi L√≥pez que avanci eleccions. El PP i el president del PSE, Jes√ļs Eguiguren, saben que el Lehendakari no podr√† esgotar la legislatura.
No nom√©s el PNB i Amaiur demanen a Patxi L√≥pez que avanci eleccions. El PP i el president del PSE, Jes√ļs Eguiguren, saben que el Lehendakari no podr√† esgotar la legislatura.
Crònica · Euskal Herria
La pinça
L'abandó de les armes per part d'ETA, que ha situat la política basca en una conjuntura històrica, i els resultats electorals del 20 de novembre, confirmant una vegada més l'hegemonia abertzale a Euskadi malgrat la Llei de partits, obliguen a Patxi López a fer uns equilibris impossibles per evitar l'avançament electoral.

Opinió · Política
Un espanyol sense complexos
Xavier Serrahima
Escriptor
Una vegada confirmada l'hecatombe pol√≠tica de Rodr√≠guez Zapatero, la vella gu√†rdia del PSOE ha cregut oport√ļ fer evident la seva eleg√†ncia natural i la seva elevad√≠ssima categoria moral fent llenya de l'arbre caigut.
 ∑
TribunaTV · Política
Presentació de la canditatura de Joan Ignasi Elena a la primera secretaria del PSC
El candidat vol que el PSC encapçali el 2014 una "aliança de progrés" entre forces d'esquerra
 ∑
Notícia · Illes Balears
"La continu√Įtat del catal√† a les Balears perilla a curt termini"
"Pr√†cticament tota la poblaci√≥ aut√≤ctona de les Illes est√† biling√ľitzada, per tant aquesta inutilitzaci√≥ de la nostra llengua ja s'ha donat".
 ∑
Notícia · Política
La Mesa del Parlament reprova López Tena per les seves declaracions "impròpies" contra De Gispert
El diputat de SI s'ha referit a De Gispert com a "cosa" que es vesteix de fada i "mamarratxa". En una breu nota, la mesa ha titllat les delaracions de "pejoratives i denigrants".
 ∑
Notícia · Política
La censura de De Gispert de 'Espanya ens roba' escalfa el Parlament
La presidenta de la cambra ha intentat prohibir expressions com 'espoli fiscal' satisfent la demanda del diputat de C's Jordi Ca√Īas. L√≥pez Tena i Bertran han continuat usant l'expressi√≥ en les seves intervencions. ERC ha lamentat la censura.
 ∑
Notícia · Cultura
Joel Joan roda 'F√®nix 1123' perqu√® "tot el m√≥n" conegui el cas de l'√ąric Bertran
El cineasta alinea el film en el gènere del cinema polític que denuncia com el poder estigmatitza les idees incòmodes. Àlex Casanovas, Rosa Gàmiz i Nil Cardoner seran els protagonistes del llargmetratge.
 ∑
La fotografia
L'Opini√≥ Catalana analitza les infraestructures dels Pa√Įsos Catalans
Aquest 3 de desembre Mateu Turró, Pau Caparrós i Gabriel Vicens, entre d'altres, intervindran a les novenes jornades de l'entitat.
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Jorge Fernández Díaz, home del PP a l'Església
Jorge Fern√°ndez D√≠az √©s un pol√≠tic que pot jugar un paper de pont entre el Govern del PP i l'Esgl√©sia Cat√≤lica, fruit de la seva cura amb els sectors dretans del catolicisme espanyol i catal√† i la seva bona relaci√≥ amb el cardenal Antonio Ca√Īizares.
 ∑
Notícia · País Valencià
Escola Valenciana presenta la campanya 'Amics d'Escola Valenciana'
Escola Valenciana ha presentat aquesta setmana la campanya 'Amics d'Escola Valenciana' amb la qual s'ha fet una defensa ferma de l'ensenyament de qualitat en valencià.
 ∑
Recull de premsa · Política
Card√ļs: "√Čs oportunista suggerir que l'increment de CiU √©s conseq√ľ√®ncia del fet que el ciutad√† est√† encantat amb les restriccions pressupost√†ries"
"La interpretació més forçada és la de la victòria del PP a Espanya. [...] amb només el 32% del cens i un 2% de vots més que el 2008".
 ∑
Recull de premsa · Comunicació
Bosch: "Costaria molt d'entendre que la millor idea de Jordi Pujol se la carregués Convergència. I Unió"
"Si el Barça és més que un club, TV3 és la teva. Dos eslògans d'èxit per a dues institucions que, majoritàriament, la gent estima per damunt d'un gol o d'un telenotícies".
 ∑
TribunaTV · Política
Mònica Oltra s'encara amb parlamentaris del PP
"Vostè té l'obligació de callar"
TribunaTV · Societat civil
Laura i el país dels valents
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠