Dimarts, 27 de novembre del 2012 | 19:45
 ·
Crònica · Anàlisi política
Referèndum: L'enquesta més fiable
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Després d'haver passat 2 dies d'ençà de les eleccions més transcendentals al Parlament de Catalunya, s'han fet moltes lectures i valoracions al voltant del resultat d'aquestes. No obstant això, m'agradaria fer èmfasi en una dada que considero força rellevant.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Ni un pas enrere. Els resultats del 25-N són clars
La principal evidència d'aquestes eleccions, convertides en un plesbiscit pel dret a decidir, demostra que CiU, a pesar dels resultats, ha consolidat la seva aposta pel dret a decidir i la independència, ja que en aquesta operació la federació ha perdut vots i escons. Com diria Xabier Arzalluz, ara li ha tocat a CiU perdre "michelins". El milió i escaig de vots de CiU són, ara, netaments sobiranistes.
Opinió
Els comptes clars: ara toca el referèndum!
Xavier Serrahima
Escriptor
Per més que de nou els resultats de les eleccions permetin el virtuós exercici cabalístic de fer qualsevol mena de lectura subjectiva (i interessada) —Mas fracassa, el PSC es manté, ERC es recupera amb força, el nacionalisme espanyol aguanta el tipus...—, cal reconèixer que les urnes no han concedit al sobiranisme català la majoria excepcional que s'esperava.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Per a l'independentisme, els resultats han estat un bany de realitat necessari"
"Mai no ha estat cert que la societat catalana ja estava madura per fer el pas a la independència".
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
 ·
Crònica · Política catalana
Cap a la independència amb lideratge plural i accent social
Roger Buch
Politòleg
Les eleccions d'ahir diumenge han fet una fotografia de Catalunya. Agradi més o menys, sembla ser imatge que representa força bé moltes de les complexitats del país:
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí