Dimarts, 19 de març del 2013 | 19:57
Opinió · Política
La força de la gent
Albert Batet i Canadell
Alcalde de Valls i diputat CiU al Parlament
Els grans canvis polítics de la història són fills de la voluntat popular. El reconeixement del sufragi femení a principis del XX, o el procés d'independència de la Índia fa 65 anys, per citar només dos exemples, van ser fruit de la mobilització de la ciutadania, fruit d'una extraordinària capacitat per crear una àmplia majoria social de base.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Pujol dimiteix. Puig fa figa
Des de fa uns dies la consternació i la desorientació s'han fet manifestes a moltes de les bases sobiranistes de CDC. Al partit s'hi ha propagat la tensió ja que molts donaven per fet allò que finalment ha acabat passant: la imputació d'Oriol Pujol a l'afer ITV, un fet que se sabia del cert que provocaria la dimissió de Pujol de tots els càrrecs del partit. La dimissió d'Oriol Pujol ha provocat ─també de manera previsible─ diferents moviments en les plaques tectòniques del partit: ocupar l'àrea de responsabilitat, fins ara ostentada per Pujol, n'ha estat l'epicentre.
Notícia
TotSuma: el finançament col·lectiu arriba a Catalunya
Un dels fenòmens de més volada a la societat civil durant els darrers mesos ha estat el micromecenatge. La crisi econòmica i la implicació personal del consumidor amb el producte han catapultat plataformes com Verkami, destinades a finançar projectes a partir de les aportacions econòmiques dels consumidors.
Llibres / revistes
Periodisme en solitari
Recull de premsa
Miró: "Si el preu de la jugada és sembrar dubtes sobre el rumb del Govern, no s'ha fet un balanç correcte de previsió de danys"
"El govern de Mas [...] ha de ser conscient de l'efecte que provoquen els seus moviments".
Crònica · Política catalana
El dret de conquesta en la seva forma més subtil
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Rubalcaba va repetir al programa de Telecinco de dissabte 9 de març a la nit la seva tesi: el PSC està amb el 80% de catalans que defensen el dret a decidir de Catalunya; El POSE està al costat del 80% d'espanyols que sostenen que és són ells els que han de decidir el futur dels catalans. En aquest enfrontament, la democràcia, segons Rubalcaba, consisteix en que la majoria espanyola té dret a imposar-se a la majoria catalana, perquè inclou els catalans encara que aquests no vulguin.
Llibres / revistes
Uns pressupostos hipotecats
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí