Dilluns, 11 de abril del 2011 | 19:22
 ∑
Crònica · Societat civil
Fent història. Un gran èxit organitzatiu, un gran èxit electoral
Roger Buch
Politòleg
La jornada d'ahir a Barcelona va resultar ser un èxit esclatant en molts sentits. En primer lloc un èxit organitzatiu. Eren molt els qui pensaven que el moviment de les consultes no es podia permetre acabar amb un resultat semblant al que s'havia assolit a Lleida o a Tarragona. Alguns deien que l'important era fer-les. Però no.
 ∑
Notícia · Societat civil
El 'Sí' a la independència seria majoritari si demà se celebrés un referèndum d'autodeterminació
A partir d'una enquesta a més de 5.000 persones, el Baròmetre conclou que el 34% de catalans votaria sí i el 30% apostaria pel no. Hi hauria un 23% d'indecisos, un 9% d'abstenció i el 3% de vots en blanc.
Opinió · Societat civil
El món ens mira
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir
La consulta de Barcelona ha culminat un procés democràtic transcendental iniciat fa anys per la societat civil.
Opinió · Societat civil
Així, sí!
Xavier Serrahima
Escriptor
Així, sí! Així sí! Així sí és com es guanyen espais de llibertat! Així sí que podem conèixer, de manera directa, quina és l'opinió de la població catalana.
 ∑
Crònica · Esport i Ciutadania
La catalanitat de l'USAP
La visita de la Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà a Barcelona ha transmès un missatge de catalanisme i unitat al món. Just el mateix dia que la capital catalana debatia sobre la independència.
 ∑
Notícia · Societat civil
I ara què?
Amb la històrica jornada d'aquest 10 d'abril, més de 880.000 catalans han decidit decidir sobre la independència de la nació catalana. Un cop culminat amb èxit aquest procés, cap on anem?
 ∑
Notícia · Política
"Tots els problemes de les Illes tenen un origen: el sucursalisme polític"
De sucursalisme, independentisme, nacionalisme i colonialisme ha parlat un dels polítics més crítics amb el sistema aeroportuari a les Illes, Pere Sampol, al seu darrer llibre: Espanya no té remei.
 ∑
Notícia · Política
Jordi Pujol insta Mas a preguntar sobre l'espoli fiscal
"Està d'acord amb la política de dèficit fiscal a Catalunya"? Això és el que Jordi Pujol està disposat a dur a terme: una nova consulta popular sobre l'espoli fiscal a tot Catalunya amb l'objectiu de conèixer l'opinió dels catalans.
 ∑
Recull de premsa · Política
Josep Gifreu: "El Baròmetre és una eina imprescindible de (re)construcció nacional"
Josep Gifreu defensa, en un article a El Punt, el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura creat fa cinc anys per la fundació Fundacc. 
 ∑
Recull de premsa · Política
Felip Puig: "Espanya exigeix la nostra claudicació i rendició"
A una entrevista al diari Regió 7, el conseller de l'Interior, Felip Puig, ha qualificat el moment polític actual de "temps de descompte": "La transició cap al dret a decidir ha començat".
 ∑
Notícia · Societat civil
Els barcelonins han decidit: el sí a la independència arrasa
El 'Sí' s'imposa amb el 89'7% de vots, mentre que el 8'8% aposta pel 'No'. La històrica participació demostra que el dret a decidir és present al carrer a pesar dels obstacles i la manca de mitjans.
 ∑
L'acudit
Per Puyal
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠