Dimecres, 2 d'octubre del 2013 | 20:16
Crònica · Informe SIC
Fracàs de l'estratègia de l'unionisme a nivell internacional
El ministre Margallo ho sap, així com també ho sap el CNI, del fracàs de la seva campanya contra Catalunya a nivell internacional, tot i que aquesta campanya, tot just fa unes setmanes, hagi aconseguit un cert èxit. Darrerament, però, en veure que els seus efectes s'han dissolt, l'Estat ha tornat a intentar engegar la campanya usant comissaris europeus espanyols, exministres i un Durao Barroso que, per a ser reelegit, necessita el vot de l'Estat espanyol.
Opinió
Propietaris impertinents
Fèlix Martí
President de Linguapax
A Catalunya els partidaris de l'unionisme encara proposen terceres vies i demanen que la consulta sobre l'estat propi permeti que els ciutadans puguin triar una tercera resposta, entre el sí i el no a la independència. Amaguen que els resultats d'una consulta amb respostes múltiples no es poden gestionar bé i allarguen artificialment el procés sobiranista.
 ·
Crònica · Internacional
Per què la guerrilla kurda ha aturat el seu replegament?
Jordi Vàzquez
Editor de 'Help Catalonia' i autor d''El moviment nacional escocès'
El passat 9 de setembre la guerrilla kurda a Turquia anunciava que aturava les operacions de replegament cap a les seves bases a l'Iraq. La direcció política del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) aclaria que la suspensió era provocada per l'actitud immobilista del govern turc.
 ·
La fotografia
El Seminari Blanquerna debatrà l'Estat que necessiten les Illes Balears
El XXVII Seminari Blanquerna se celebrarà enguany els dies 11, 12 i 13 d'octubre sota el títol '300 anys després, la llibertat'.
Opinió
Internacionalitzar
Isidre Palmada
Professor
Arran de l'article publicat a La Vanguardia, la tercera via dels Duran i Navarro ha aixecat tot tipus de comentaris. Miquel Gil s'ha dedicat a aclarir els conceptes de confederació i de federació en un text molt interessant a "Vilaweb" i ha conclòs que la tercera via no té sentit.
 ·
Llibres / revistes
En hores baixes
 ·
Crònica · Pla de lleida
Els bascos i tu
Ivan Mambrillas
S'ha parlat molt de la bascofília històrica de l'independentisme català i no gens d'aquell període postbascofílic en què qualsevol al·lusió a l'exemple basc desqualificava per si mateixa l'argument polític que se'n servia
 ·
Recull de premsa
Cardús: "El referèndum s'ha de respondre amb un sí o no. I si surt no, que el gestioni com pugui qui l'hagi promogut"
"El desafiament sobiranista no ha guanyat la força que té per ganes d'embolicar la troca, sinó per l'ambició d'aconseguir un estat independent, amb consciència dels riscos que comporta però assumint-los".
 ·
Crònica · Política catalana
Mas fa via, Madrid es despista
Mas ha posat la directa. El debat de política general, amb un president enfrontat al PP i al PSC, de la mà d'ERC i enterrant les vaporoses terceres vies de Duran i alguns sectors econòmics i financers, i la festa de CDC a Igualada del diumenge han acabat de mostrar el camí que ha emprès el líder de CiU. Artur Mas és un ferm partidari del diàleg, un home que ve de l'autonomisme i moderat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí