Divendres, 17 de abril del 2015 | 19:12
Opinió
Gihadisme i sobiranisme
Marc Gafarot
Investigador del CIDOB
Fa una colla d'anys en el marc d'un sopar conferència d'un grup d'expatriats sobiranistes catalans a Brussel·les un d'ells, abrandat ell com mai, va clamar que la independència era necessària encara que ens vingués de la mà d'una "teocràcia a la iraniana".
Crònica · Euskal Herria
Arzalluz, Ibarretxe: del desengany a la independència
Miquel Sellarès
Periodista
He tingut el goig de poder gaudir de l'amistat de Xabier Arzalluz i Juan José Ibarretxe, així com d'altres dirigents del PNB i de l'esquerra abertzale com Arnaldo Otegi. Formo part d'aquell reduït nucli de periodistes als quals Euskadi ha marcat no sols la vida professional sinó també la periodística. I puc dir que la torpesa demostrada per l'Estat és el principal motor de l'independentisme i la majoria social sobiranista a Euskadi i Catalunya.
Opinió
La utopia d'Unió
Isidre Palmada
Professor
Duran i Lleida s'ha despenjat de les municipals. No hi participarà. Hi pot? ¿No és la seva obligació més capital? Els companys li ho permeten i no el censuren. Una altra contradicció, ¿no?
Llibres / revistes
Convida el món, explica un nou país
Llibres / revistes
El món local fa costat als petits clubs esportius catalans
Recull de premsa
Álvaro: "Dir que l'amenaça gihadista i l'etapa política a Catalunya estan vincula­des és encendre una metxa molt difícil d'apagar"
"Callar davant d'un abús de ­poder [...] és també una opinió. El problema ja no concerneix només els sobiranistes, els musulmans o els catalans. El problema de l'abús de poder [...] passa a ser de tots els espanyols".
Recull de premsa
Miró: "L'Estat actua segons una lògica de guerra perquè veu en perill la seva supervivència"
"La batalla decisiva passa perquè l'independentisme perdi part del seu atractiu i prestigi social, encara que sigui amb un disbarat com el d'associar-lo a la idea d'un califat".
Crònica · Afers religiosos
Jordi Amat, falangista: "'Destino' va fer més pel catalanisme que 'Serra d'Or'"
El falangista Jordi Amat, columnista de La Vanguardia, declara a El País que la revista Destino va fer més pel catalanisme que Serra d'Or. Aquesta afirmació maniquea entre el bon Destino i la dolenta Serra d'Or a l'estil del grotesc Albert Boadella provoca comentaris contraris a les xarxes socials. Lògic. Destino és creat per falangistes catalans al Burgos franquista.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí