Dijous, 19 de maig del 2016 | 12:00
 ·
Crònica · Política
Visita d'Arnaldo Otegi, símbol d'una lluita i d'un país, a Catalunya
Mònica Sellarès
Durant molts anys l'imaginari col·lectiu català que somniava amb la consecució de la independència s'emmirallava irremeiablement amb Euskadi que estava en l'avantguarda de la lluita per les llibertats nacionals i ara ,ves per on, és el món abertzale basc qui es vol emmirallar amb les formes de fer de Catalunya i el Procés que aquesta ha estat capaç d'engegar en els darrers anys.

Opinió · Societat civil
Sobre la presidència de l'ANC
Marc Costa
Advocat i politòleg
L'actual procés sobiranista està lamentablement mancat d'un lideratge clar i indiscutible, que el va debilitant dia a dia, més encara quan observem que no existeix tampoc la imprescindible unitat política entre els partits que es declaren sobiranistes, com tampoc una sòlida i diàfana estratègia política que condueixi decisivament el nostre país cap a la nostra anhelada independència.

Opinió · Societat civil
El nou Secretariat de l'ANC, el Full de Ruta i Martin Luther King
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els 77 membres del nou Secretariat Nacional de l'ANC quan elegeixin el President i la Comissió Permanent i la resta han de tenir present la sortida al tercer atzucac que pateix la marxa cap a la independència. El moviment sobiranista no ha sabut explotar les seves victòries perquè cada gran èxit ha estat seguit de mesos de paràlisi.
 ·
La fotografia · Política
Els presidents Puigdemont i Puig acorden la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal9
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut al seu homòleg valencià, Ximo Puig al Palau de la Generalitat. Després de la trobada han anunciat el restabliment de la reciprocitat entre Televisió de Catalunya i Canal9 quan aquest reprengui les seves emissions.
 ·
Notícia · Societat civil
Les entitats de la societat civil exigeixen que es respecti el dret a exhibir estelades a la final de Copa
L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'associació de juristes DRETS i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes rebutgem la decisió de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, de prohibir portar estelades a la final de Copa que enfrontarà el Barça i el Sevilla, el proper diumenge a l'estadi Vicente Calderón
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Els convergents es fan l'harakiri presentant Quico Homs
Convergència Democràtica de Catalunya porta setmanes i setmanes debatent sobre el "sexe dels àngels" del que ha de ser l'herència convergent i quin partit cal refundar o fer de nou. Històrics, conservadors, liberals i socialdemòcrates competeixen per encapçalar el nou moviment o partit.
 ·
Notícia · Política
President Puigdemont a 'The Telegraph': "Les campanyes de la por són una ofensa greu als ciutadans"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma en una entrevista que publicava ahir el diari britànic The Telegraph que les campanyes de la por es basen en la premissa que "l'electorat és estúpid i els ciutadans no poden decidir per ells mateixos". El cap de l'Executiu compara les campanyes de la por dels contraris que
 ·
Notícia · Política
Roberto Ciambetti presenta un llibre en el que es defensa el Dret d'Autodeterminació amb la portaveu de l'ICEC Anna Arqué
El President del Parlament Vèneto, Roberto Ciambetti, juntament amb el Secretari del Parlament, Antonio Guadagnini, i una delegació de diputats del Consiglio Regional han rebut formalment la representant Catalana, Anna Arqué, de la plataforma internacional ICEC. (International Commission of European Citizens)

 ·
Notícia · Cultura
Presentació del Projecte Museus Catalans a Google Art Project
Aquesta setmana s'ha presentat el projecte internacional Museus Catalans a Google Art Project, una iniciativa del Departament de Cultura per a la promoció internacional del patrimoni conservat als museus catalans i la seva posada en valor. Mitjançant aquest projecte,
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí