Dimarts, 20 de desembre del 2016 | 16:31
Opinió · Seguretat
El CEEC i l'estat de la nostra Seguretat Nacional
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya
La incompetència, la manca de projecte d'estat, l'acomplexament vers l'estat espanyol i la supeditació als seus aparells i als seu imaginaris nacionals han fet que la nostra classe política ,en general, no tingui consciència nacional de seguretat. I que fins i tot en alguns casos s'hagi potenciat càrrecs polítics en el camp de la seguretat a personatges impresentables i
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Permeteu-me respondre amb sis apunts breus la pregunta que membres de la CUP van fer sobre quin paper poden tenir els Mossos d'Esquadra en tot aquest procés sobiranista.

 ·
Crònica · Seguretat
Parlem del Pla Estratègic de Bombers de la Generalitat
Fa pocs mesos el Departament d'Interior va anunciar un pla estratègic per als Bombers de la Generalitat de Catalunya. Aquest pla desenvolupa l'objectiu de revertir una situació crítica, aportant personal per cobrir les reduccions de plantilla, tant a l'àmbit operatiu com al de suport.

 ·
Crònica · Política catalana
Perquè votaré SI en el referèndum d'autodeterminació?
Abans de l'estiu o després de l'estiu, amb la convocatòria del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, s'obrirà un intens debat ciutadà entre els defensors del SI i els del NO sobre si Catalunya ha d'ésser o no un nou estat independent dins d'Europa (i si és possible, membre de la Unió Europea).

 ·
Entrevista · Nació Digital
Marta Rovira:"Valorem aprovar la llei de transitorietat i convocar el referèndum el mateix dia"
Marta Rovira
Sociòloga
Marta Rovira (Vic, 1977) és secretària general d'ERC des del 2011, quan es va situar al capdavant del partit que ha contribuït a reflotar fent tàndem amb Oriol Junqueras. Quan el president dels republicans va fer el salt al Govern com a vicepresident de l'executiu,
 ·
Notícia · Societat civil
L'ACAI fa públic en un comunicat "el seu desencís" respecte la persona escollida com a cónsul d'Israel a Catalunya
L'ACAI, Associació Catalana d'Amics d'Israel ha fet públic un comunicat  arran del nomenament del sr. José Antonio Sánchez Molina com a cònsol honorari de l'Estat d'Israel a Catalunya ara fa dues setmanes.
 ·
Recull de premsa · Seguretat
Soler: "A la policia catalana, com és obvi, hi ha afectes i desafectes al Procés, i n'hi ha que, senzillament, no volen pagar els plats trencats"
En un article a l'Ara en relació al cas Forcadell afirma que "és perfecte des del punt de vista de la dramatúrgia. La màxima representant del cos electoral català, tractada com una delinqüent per la justícia espanyola, que l'acusa de permetre un debat al Parlament.
 ·
Recull de premsa · Política
Requejo: "Avui sabem que l'ambigüitat no és mai una bona via per a la defensa i protecció de les minories"
En un article a la Vanguardia Ferran Requejo afirma que "La Constitució espanyola de 1978 ha fracassat a Catalunya" com a conseqüència ens diu del "desenvolupament legislatiu i les sentències del Tribunal Constitucional (TC), especialment a partir de finals dels anys noranta" que han "establert un model territorial pràctic en què una majoria de ciutadans del país es troba políticament incòmoda".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí