Dijous, 29 d'octubre del 2015 | 13:49
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Motius d'un catòlic per no votar a Rajoy
Un periodista li ha preguntat a Mariano Rajoy: "¬ŅQu√® dir als cat√≤lics perqu√® votin al PP?" Ha contestat: "Jo s√≥c cat√≤lic per√≤ no li dir√© a cap cat√≤lic que em voti per ser cat√≤lic". La resposta √©s correcta per√≤ cal una precisi√≥. Molts cat√≤lics no s√≥n com Rajoy.
Opinió · Política
Una resolució transcendent i decisiva
Jaume Marfany
Filòleg
Dimarts 27 d'octubre de 2015. Potser ens hem acostumat a batejar massa dies amb l'adjectiu "d'històrics". Tant, que de vegades no arribem a copsar amb tota la seva magnitud la importància de cada jornada.

 ∑
Notícia · Política
Lliurament dels XXI Premis Nacionals President Lluís Companys
Dem√† divendres¬†30 d'octubre de 2015 a les 20h ¬†es far√† el lliurament dels XXIens Premis Nacionals President Llu√≠s Companys al Casinet d'Hostafrancs. Aquests premis s√≥n organtizats pel Casal Jaume Aiguad√© de Sants Montju√Įc i volen premiar aquelles persones i entitats que s'han distingit pel treball i per la defensa del pa√≠s, ¬†m√©s enll√† de coincid√®ncies ideol√≤giques, ja que la construcci√≥ de la nostra rep√ļblica s'ha de fer amb totes aquelles persones que desitgin un pa√≠s lliure.
 ∑
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Podem dir que ning√ļ no en sabia res?
L'Estat està en plena ofensiva contra Catalunya: cal avortar que Artur Mas sigui elegit president de la Generalitat i també el procés sobiranista i el seu mandat del 27-S.

Per ara, l'Estat no ha fet sin√≥ aprofitar totes les escletxes del model catal√† d'aquests √ļltims quaranta anys, que fins ara havia tolerat amb els diferents pactes per mantenir la seva estabilitat, consolidant el seu establishment i els seus poderosos.

 ∑
Notícia · Cultura
L'historiador Josep Pinyol publicar√† "Las razones de la independencia de Catalu√Īa. ¬ŅEncarcelaran los representantes de Catalu√Īa en tu nombre?"
L'historiador Josep Pinyol publicar√† en els propers dies ¬†en format digital ¬†"Las razones de la independ√®ncia de Catalu√Īa" un llibe amb pr√≤leg del diputat d'ERC, Joan Tard√†, on l'autor esgrimeix les raons econ√≤miques, democr√†tiques i culturals que ens han conduit a la "via unilateral"
 ∑
Recull de premsa
√Ālvaro: "Feu cas d'Aznar"
En un article a la Vanguardia el periodista i escriptor, Francesc-Marc √Ālvaro desmonta la teoria que sovint es fa servir des de Madrid per explicar l'auge de l'independentisme a Catalunya "segons la qual el creixement del sobiranisme i el proc√©s catal√†
 ∑
Notícia
Gifreu:"El nou discurs republicà"
En un article al Punt Avui el professor de la UPF Josep Gifreu ¬†afirma que "El q√ľestionament del rol de la monarquia es fa cada dia m√©s present en el debat p√ļblic a Catalunya" i ens explica les raons d'aquest q√ľestionament.
Opinió · Política catalana
Una majoria insuficient
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
√Čs veritat que, a les eleccions parlament√†ries del 27 de setembre, van guanyar els partits independentistes. Per√≤ la dificultat per formar un govern que culmini l'objectiu de la transici√≥ nacional s'explica per la ra√≥ que Junts pel S√≠ no va aconseguir una majoria suficient.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠