Dijous, 26 de març del 2015 | 20:07
 ∑
Crònica · Informe SIC
Llum verda de l'Estat per Constru√Įm
Des del SIC, en informes publicats fa mesos a Tribuna.cat, ja explic√†vem que la bogeria ultra espanyola del convers catal√† Jorge Moragas --cap de gabiet de Mariano Rajoy-- fracassaria. I que des dels poderosos de Catalunya, el CNI i algunes estructures d'Estat s'estava preparant una alternativa cre√Įble per a l'unionisme a Catalunya. Des del SIC, doncs, hem detectat una desinflada general de les estructures i estrat√®gies de l'unionisme creades per l'Estat, les seves clavegueres i el PP de Catalunya --ara en caiguda lliure.
Opinió
Velocitat de creuer
Ra√ľl Romeva
Dr. en Relacions Internacionals i escriptor
Tothom és conscient, crec, que el moment que estem vivint és singular. Hi ha qui el viu amb entusiasme i excitació, d'altres amb passiva preocupació, no falten els qui dubten, i per descomptat trobem, i trobarem sempre, qui l'afronta amb amargor i recança. No existeixen manuals ni fulls d'instruccions que expliquin com s'ha de fer, pas per pas, això que una bona part de la ciutadania a Catalunya volem fer: esdevenir Estat. No és una empresa senzilla, ni tampoc serà un camí ràpid i planer.
 ∑
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Male√Įdes llistes, no hi tornem...
Torna als passadissos del Parlament, entre els periodistes i entre alguns opinadors, la brama de la llista √ļnica, la llista de pa√≠s... etc. Tota una frivolitat... o una intencionalitat partidista, sabent que aquest tema va ser una de les q√ľestions que va provocar la crisi m√©s important dels dos actors m√©s rellevants del sobiranisme.
 ∑
Llibres / revistes
Jordi Pujol, la gran família
Opinió
A què juguem, Guanyem?
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Un dels grans avantatges del sistema de partits que hem constru√Įt a Catalunya √©s que, a la pr√†ctica, abasta totes les sensibilitats, socials i nacionals. Sense gaires esfor√ßos un pot triar una opci√≥ sobiranista que aposti per una pol√≠tica d'austeritat, o sobiranista amb una pol√≠tica econ√≤mica expansiva... vaja, totes les combinacions esdevenen possibles.
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Espanyols apàtrides contra catalans patriotes
Els unionistes prefereixen mostrar-se com espanyols apàtrides en el seu intent de desacreditar els catalans patriotes.
 ∑
Recull de premsa
Tubella: "No fem cas del relat unionista i treballem el nostre, basat en fets"
"L'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) no diu en cap cas que hi hagi menys independentistes, al contrari, la suma de diputats per la independència és majoritària tot i que no creix al ritme que ho ha fet aquests darrers tres anys".
 ∑
Recull de premsa
Tresserras: "Resultar√† decisiu que del 27-S en surti el mandat democr√†tic inq√ľestionable"
"No es tracta d'accedir a una posició dominadora a benefici d'un nou grup exclusiu, sinó d'impedir que cap minoria -connectada a l'estat espanyol o no- pugui tornar imposar-se a la voluntat més general".
 ∑
Llibres / revistes
10 moments estel·lars de la llibertat
Opinió
Greuges
Miquel Strubell
Socioling√ľista
L'independentisme es dispara progressivament davant les reaccions estatals a l'intent --per a molts, el darrer intent-- de Catalunya de trobar un encaix còmode a Espanya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠