Divendres, 29 de maig del 2015 | 18:48
 ·
Crònica · Afers religiosos
Un bisbe extraterrestre no entendria res de Catalunya
El relleu del cardenal Lluís Martínez Sistach com arquebisbe de Barcelona pot produir-se en qualsevol moment. Ara, un cop celebrades les municipals, o en el període que acaba de començar fins les eleccions catalanes, o després del 27S.
Crònica · Madrid
La teoria dels dos cistells
Contra alguns comentaris pessimistes, el resultat de les eleccions autonòmiques i municipals als Països Catalans i a Espanya no és dolent per a l'independentisme. Tot i perdre Barcelona, els defensors del procés demostren la seva fortalesa i Madrid constata la falta de projecte engrescador per contrarestar-lo. En aquest any electoral, primer gol a favor. És evident que a Catalunya la gent va votar ruptura: trencament amb l'estat espanyol i amb un model capitalista que no ha sabut estar a l'alçada en el moment més difícil, perjudicant les classes treballadores i donant carta blanca al desvergonyiment de la corrupció.
Opinió · Política
Interferir en els afers interns dels Estats
Mireia Canals i Botines
Secretària General de l’Euroregió Pirineus- Mediterrània
El partit danès Enhedslisten, amb 12 diputats de 179 de la cambra nacional danesa, va adreçar la pregunta següent al ministre d'Afers Estrangers danès, Martin Lidegaard, el dia 12 de maig.
Opinió
Tornar al pensament (?) únic
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Hi ha un cert pensament, amb voluntat de ser majoritari, que cerca la uniformitat enfront de la unitat, i a sobre, es permet el luxe de donar lliçons a l'altri. Vull dir pretendre, perquè permetre implicaria una alçada moral de la que, sovint, es troben mancats.
 ·
Llibres / revistes
Ramon Muntaner
 ·
Crònica · Illes Balears
Les urnes escriuen el comiat de Bauzá
Diumenge vespre es confirmava la fi del bipartidisme i de les majories absolutes. Els resultats electorals mostren clarament que el mapa polític espanyol ha canviat, i de quina manera.
 ·
La fotografia
Neix 'Reinicia Catalunya', nou actor del procés d'emancipació català
La nova plataforma pretén debatre i donar forma al procés d'emancipació des de la societat civil catalana.
 ·
Recull de premsa
Martí: "L'esquerra que té ganes d'assolir per a Catalunya la plena llibertat"
"¿Faran oposició ERC, la CUP i la resta de plataformes en comú? ¿No li interessa a l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, per exemple, l'acord amb un moviment d'esquerres que està inequívocament al costat dels que defensen un referèndum per a Catalunya?"
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Queda't Mariano, queda't Alícia. Ara només faltaria que pleguéssiu. Us necessitem"
"Mariano. Queda't. Només faltaria que ara, a les portes d'unes eleccions, et passés pel cap el relleu. De cap manera. No et pots arribar ni a imaginar com ens has ajudat a fer que el procés anés bé, perquè cada cop que els de casa es barallaven i tot tremolava sorties tu i feies un decret".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí