Dimecres, 17 de setembre del 2014 | 22:08
Opinió
Un vèrtex constitucional
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
El procés d'autodeterminació que s'accelerava fa 5 anys amb la consulta d'Arenys de Munt i que l'han seguida manifestacions i vies multitudinàries de tots els tipus i els colors ha basat el clam popular en la independència i la concreció política de consens a dia d'avui en la celebració de la consulta del 9 de novembre. A diferència d'altres processos com la reforma de l'Estatut, la Constitució Europea, el Pla Ibarretxe o el Pacte Fiscal, aquest sí que és un procés i una exigència que s'ha bastit de baix cap a dalt.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Prou tensions entre Mas i Junqueras
Des del col·lectiu Joan Crexell hem defensat, durant anys, postulats propers a CDC i ERC. No som sospitosos, doncs, d'anar a la contra de Mas i Junqueras. Ara, però, hem de ser conscients que després de l'implosió de milions de persones al carrer el passat 11 de setembre, no ens podem permetre dubtes i frivolitats d'enfrontaments, per lleus que siguin, entre els nostres dirigents.
Crònica · Política catalana
V de visió
Amb l'espectacular V de l'Onze de Setembre el poble català ha tornat a ocupar les capçaleres dels mitjans de comunicació internacionals. El govern espanyol s'ha mantingut immutable darrera la seva línia Maginot constitucional, convençut de que és indestructible. Tanmateix les tres grans manifestacions convocades per l'ANC han posat el conflicte entre Catalunya i el Regne d'Espanya a l'agenda internacional.
Opinió · Política
Volem votar i votarem
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
El poble de Catalunya va parlar en un clam fort i unànime l'Onze de setembre. La Diada ha estat una clara demostració de les aspiracions nacionals i de llibertat dels ciutadans del país.
La fotografia
Voluntat majoritària a favor de la consulta: el Parlament blinda el 9-N
CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han blindat el 9-N aquesta setmana al Parlament amb una proposta de resolució conjunta. Els partits insten a celebrar el 9-N "amb totes les garanties democràtiques possibles".
Llibres / revistes
Victòria
Crònica · Pla de lleida
"Tot el que no és feixisme..."
Ivan Mambrillas
Fer política vol dir inscriure's en una tradició de lluita, potser multisecular, que necessàriament inclou successos, organitzacions i subjectivitats memorables: si aquell jove contestatari no sap explicar ben bé qui va ser Joaquim Maurín, Joaquim Maurín sí que sap explicar ─tan parcialment com es vulgui─ qui és ell.
Recull de premsa
Romeva: "Allò que guanya adeptes no és el nacionalisme, sinó el sobiranisme"
"Tots els casos d'independència tenen les seves particularitats [...] però molts tenen alguns trets comuns significatius. Per exemple, l'existència d'una massa crítica que defensa el dret a decidir i fins i tot la independència sense ser, necessàriament, nacionalista".
Recull de premsa
Cardús: "Si no és a partir d'un previ reconeixement de l'evidència dels fets, no hi haurà diàleg possible"
"El joc actual de mentides, no en tinc cap mena de dubte, està al servei d'impedir el diàleg. Dir la veritat serà el primer indici d'un possible diàleg".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí