Dimarts, 11 de febrer del 2014 | 17:32
 ·
Crònica · Llengua
Els atacs a la immersió: l'efecte colateral
La destrucció de la immersió lingüística ha portat amb ella un fenomen encara més perillós. Al menysteniment de l'estament educatiu català, de tots els seus professionals, de les institucions catalanes i del funcionament legislatiu normal, ara se li suma el debat agrandit --absolutament minoritari fins fa res-- que se'n fa de la utilitat i necessitat de la immersió lingüística a Catalunya.
Opinió
França avança, Espanya recula
Yvonne Griley
Lingüista i activista
Mentre l'Estat francès ha decidit fer una passa endavant i ratificar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, l'Estat espanyol retrocedeix estrepitosament en l'aplicació dels seus principis arreu dels territoris on es parla català. 
Opinió · Política
Qui és l'estratega del PP?
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
A finals del mes de gener la plana major del Partit Popular va desembarcar a Barcelona per participar en un acte que van qualificar de "transcendent" i del qual avui ja ningú no se'n recorda.
 ·
La fotografia
Milers de persones responen al TSJC contra la destrucció de la immersió
Somescola.cat i Plataforma per la Llengua han aconseguit concentrar més de 10.000 persones davant de la seu del TSJC a Barcelona, per denunciar la destrucció de la immersió a les aules i per defensar el model d'escola catalana.
 ·
Crònica · Internacional
L'Emirat del Caucas i el Califat de Rússia, en els Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi
Antoni Reig
Periodista
El règim rus del president Putin vol projectar al món una imatge de potència amb els recents inaugurats Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi. Ara bé, aquesta localitat està situada al Caucas del Nord, on hi viuen diversos pobles musulmans, infiltrats des de fa dècades pels extremistes islàmics.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Premsa i noves tecnologies
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
"Com guanyen diners, com fan negocis els grans gegants de la web 2.0?" o "De ciutadans a usuaris: 10 anys de web 2.0". Aquestes són algunes de les qüestions que, aquest diumenge, tractava de donar resposta el diari ARA, mitjançant una nodrida secció que encetava el diari dominical. 
 ·
Notícia
Conferència sobre la defensa nacional al Fossar de les Moreres
Miquel Sellarès, president del CEEC, farà una conferència demà dimecres 12 de febrer al Fossar de les Moreres sobre la defensa nacional de Catalunya.
 ·
Recull de premsa
Soler: "Molts agrairien que el govern i els partits del bloc sobiranista pactessin un decàleg de principis i un pla de mesures"
"Aquest document hauria de deixar clara la voluntat de la majoria sobiranista en aspectes clau com l'estat del benestar, les relacions amb Espanya i amb Europa, la fiscalitat, les grans infraestructures i la regeneració democràtica".
 ·
Crònica · Política catalana
Pròxim objectiu: l'estelada
Marc Costa
Advocat i politòleg
Enmig del pla estatal contra el procés sobiranista català, ara li ha tocat el torn al seu principal símbol: l'estelada. Ja vam esmentar que el principal objectiu de la famosa estratègia de Rajoy contra aquest procés és trencar la pau social existent a Catalunya per així tenir arguments de cara a la comunitat internacional per poder-la intervenir políticament, atacant sistemàticament tots i cadascun dels pilars sobre els quals es fonamenta el sobiranisme i negant qualsevol possibilitat de diàleg o negociació. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí