Dilluns, 22 de desembre del 2014 | 19:16
Opinió
Candidatures? Parlem de futur
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Una bona amiga de l'Assemblea em deia l'altre dia: "hauríeu d'aconseguir que a la sobretaula de Nadal les famílies parlin de les perspectives de futur del nou país independent, i no pas que comencin a llançar-se els plats pel cap parlant de candidatures." Crec que té tota la raó del món.
Crònica · Madrid
La guerra del calendari: ¿on començarà el canvi?
El 2015 serà un any trepidant políticament. La cursa, frec a frec, entre el calendari electoral català i espanyol serà determinant per garantir l'èxit final del procés cap a l'Estat propi. Madrid controla totes les cartes menys una: la decisió de fixar la data d'uns comicis plebiscitaris a Catalunya.
Opinió
El Priorat: la força de l'excel·lència
Josep Poblet i Tous
President de la Diputació de Tarragona
En una de les seves columnes literàries, el reconegut escriptor i metge reusenc Ramon Gomis es refereix al Priorat com un indret particular que captiva "aquelles ànimes sensibles que saben apreciar la bellesa i l'amor, i que fugen com esperitats d'allò vulgar, repetitiu, de la mala còpia".
 ·
TribunaTV
El català a les joguines Que no trepitgin els teus drets
Opinió
Esperances del 2015
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
El moment que estem vivint al país obliga a tenir en compte factors que ja s'han posat de relleu, però sobre els que cal insistir.
 ·
Notícia
L'ANC passa a l'acció amb #autoinculpacions9N
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha engegat aquesta setmana una campanya d'autoinculpació massiva en solidaritat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, arran de l'admissió a tràmit de la querella de la Fiscalia.
 ·
Recull de premsa
Carod: "Per a aconseguir el que volem no en som prou, no ens podem conformar amb els que som ara"
"Hauríem d'aspirar a sumar i convèncer el 20% del cos electoral que és perfectament convencible, que mai a la vida s'ha definit com a independentista".
 ·
Recull de premsa
Soler: "Mas té dues sortides: o convoca eleccions de manera immediata o presenta un pla per executar el resultat del 9-N"
"Si no fa cap d'aquestes dues coses, Mas estarà ignorant l'opinió dels ciutadans que ell mateix va conduir cap a les urnes. I sincerament penso que ni ell, ni el procés, ni el país no s'ho poden permetre".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió
Fernández Díaz, un perill per la llibertat i la democràcia
Miquel Sellarès
Periodista
Vaig conèixer Jorge Fernández Díaz fa molts anys: era un home que havia mamat el franquisme però que va entendre que, per sobreviure, era necessari fer-se demòcrata. A contracor, va acceptar el joc democràtic amb un catalanisme poruc i domèstic. Fernández Díaz també va ser un tarradellista de conveniència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí