Divendres, 6 de febrer del 2015 | 18:35
Opinió
Calendari i precisar el treball a fer
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
En tot el procés que estem seguint cap a la decisió sobre el nostre futur, és a dir, cap a la capacitat de decidir si volem constituir un estat independent, hi ha incerteses respecte a la conveniència dels passos que es van fent però també hi ha objeccions que teòricament no s'aguanten.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Cal ara fer Constitucions?
Cal que els catalans, en marxa cap a la nostra sobirania, tinguem clares les nostres prioritats. No comencem la casa per la teulada sense abans construir els fonaments. Una Costitució pot formar part dels fonaments, però no és prèvia a altres elements ideològics bàsics com la construcció d'una consciència i d'un sentit d'Estat, i d'una voluntat de construcció nacional: aprendre tots --la ciutadania catalana-- què representa un Estat.
Crònica · Política
Mobilitzats pel futur
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La majoria social per la independència no pot dubtar d'ella mateixa, no pot afrontar compungida les tres eleccions d'enguany. Hem de tornar-nos a mobilitzar guanyar les municipals, les catalanes i les espanyoles i demostrar als països democràtics del món, de manera triplicada i contundent, la voluntat d'independència de la majoria poble català. Per vèncer a totes tres eleccions ni podem dubtar de nosaltres mateixos, ni podem mirar-nos el melic.
Crònica · Madrid
Susana Díaz, Chacón i Catalunya: la batalla que ve
Mentre s'està pendent dels líders de Podemos, que dissabte ompliran de gom a gom el centre de Madrid, no es parla de Susana Díaz. I la presidenta andalusa és a qui de veritat temen al PP, de la mateixa manera que els populars catalans no perden de vista Carme Chacón. La correlació de majories a Catalunya i a Espanya que es configurarà després del cicle electoral d'aquest 2015 tindrà conseqüències decisives.
Crònica · Política catalana
Respectem els referents: Josep Benet
Miquel Sellarès
Periodista
En un cicle històric en el qual hi manquen referents i estadistes com és l'actual, cal ser contundents amb la defensa d'aquells referents que han fet possible amb el seu exemple, dignitat i mestratge que es pugui produïr en els darrers anys l'eclosió d'un pensament i una estratègia nacionals a Catalunya.
Entrevista
"La llista única s'hauria de fer per anar a Madrid"
Josep M. Reniu
Membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional
El cartell que té penjat a la porta del seu despatx a la Universitat de Barcelona, Keep calm and don't forget coalition politics, ja diu molt de l'àrea d'interès d'aquest professor, doctor en Ciències Polítiques i especialitzat en governs de coalició, Josep Maria Reniu.
Crònica · Afers religiosos
Duran, desplaçat a la dreta catòlica més dura
Josep Antoni Duran Lleida diu que sempre ha estat al mateix lloc i que mai s'ha mogut. No és veritat. El seu immobilisme fa precisament que la figura de Duran passi a ocupar des de fa temps un lloc marginal i del passat perquè l'escenari polític i eclesial del present i del futur de Catalunya s'ha mogut.
Recull de premsa
Culla: "Per què Grècia amb només 11 milions d'habitants pot plantar cara a Brussel·les i Berlín? Perquè és un Estat independent"
"La cúpula d'Iniciativa considera que tenir o no Estat propi és irrellevant; que el que és crucial són les polítiques socials. Santa innocència!"
Recull de premsa
Vila: "Encara no és clar qui aprofitarà les decepcions de Podemos. Dependrà de la consciència nacional de la societat"
"Ara el nucli dur de la política catalana és més estable que en d'altres èpoques. [...] Iglesias és un mascle alfa, però encara no és gens clar qui aprofitarà les decepcions que produirà Podemos".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí