Dilluns, 9 de febrer del 2015 | 18:19
Opinió
Per culpa del sentiment d'un poble
David Basora
Economista
Després que el procés civil català confiés la resolució del futur del país –com no podia ser d'altra manera–, a la democràcia i als partits polítics, el debat generat, la tristesa pels desacords i l'acord in extremis d'una unitat inescrutable i potser no completa, fórem molts el que observàvem que el desànim, per primera vegada, podia tenir camp per córrer.
Opinió · Societat civil
Comandar el procés
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
Des que es va celebrar la primera de les consultes sobre la independència, el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, el projecte independentista no ha parat de créixer i de sumar-hi adeptes. No cal que fem un repàs de com ha respost la població catalana a totes les crides que s'han anat succeïnt durant aquests darrers anys. La gent, la força de la gent, ha quedat més que palesa una i altra vegada. Una gent que s'ha quedat afònica de tant cridar unitat i independència.
La fotografia
Òmnium atorga el 47è Premi d'Honor a Joan Veny
El catedràtic de folologia catalana ha estat guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'enguany, que atorga Òmnim Cultural des de fa quasi 50 anys.
Recull de premsa
Soler: "Tots hauríem de tenir clar que el govern català va a totes, i que en nom nostre farà front als gegants"
"Si la Generalitat decideix exercir la sobirania i entrar en col·lisió amb la legalitat constitucional, la seva primera obligació serà governar -és a dir, manar i fer-se obeir. ¿Estem preparats per quan arribi aquest moment?"
Llibres / revistes
Catalans a les croades
Recull de premsa
Gifreu: "La frustració, la humiliació o la impotència davant la "cacicada" de Fabra han actuat de catalitzadors"
"Com hauria de ser la nova RTVV? Aquest és un dels debats en curs més interessants del clima preelectoral valencià. [...] Experts, professionals i acadèmics han aprofitat l'experiència [...] i s'han dedicat a oferir línies d'actuació".
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Cal ara fer Constitucions?
Cal que els catalans, en marxa cap a la nostra sobirania, tinguem clares les nostres prioritats. No comencem la casa per la teulada sense abans construir els fonaments. Una Costitució pot formar part dels fonaments, però no és prèvia a altres elements ideològics bàsics com la construcció d'una consciència i d'un sentit d'Estat, i d'una voluntat de construcció nacional: aprendre tots --la ciutadania catalana-- què representa un Estat.
Llibres / revistes
Els Gasol a dalt del cim
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí