Dimecres, 13 de març del 2013 | 19:18
Opinió
La correlació de forces
Isidre Palmada
Professor
El dia 8 de març en el programa els matins de TV3 l'històric líder del PSC Raimon Obiols va fer unes declaracions sobre dret a decidir i amb un llenguatge propi d'èpoques tardofranquistes. Obiols va dir: "El que li convé a Catalunya és la màxima autodeterminació possible, donada la correlació de forces en cada moment".
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Cal la dimissió del ministre Fernández Díaz
Tot i que és inútil demanar dimissions perquè allò que s'aconsegueix és reforçar encara més els càrrecs, la dimissió irrevocable del ministre espanyol Fernández Díaz seria un fet normal en qualsevol democràcia occidental. Fem un supòsit: imaginem-nos que el servei d'informació dels Mossos d'Esquadra ha elaborat un informe sobre el President Rajoy ─o la seva cap de llista a Catalunya, Alícia S. Camacho─ on hi apareixen les mateixes acusacions que les apuntades cap al President Artur Mas i a la família Pujol. Com els suposats informes del CNP (Cuerpo Nacional de Policía).
Notícia · Societat civil
3.400 membres de l'ANC participaran a l'assemblea general del 16M
Passat un any des de la seva constitució, l'ANC celebra l'assemblea general aquesta setmana, una trobada en la qual els adherits votaran el full de ruta i els informes de l'Assemblea a la ciutat de Girona.
Crònica · Pla de lleida
Comporti's, fatxa
Ivan Mambrillas
Cal que sàpiga, el fatxa, que no és detestable tant per fatxa ─per la seua flaca pel vitalisme de José Antonio, avui poc perceptible en el palimsest d'un centrisme liberal i pluralista─, com per fenomenal mesquí.
TribunaTV
ANC: un any d'emocions
Recull de premsa
Marta Rovira: "Hem d'estar preparats per a una consulta el 2013"
"Hi haurà una mobilització social, una reacció de Rajoy i una asfíxia econòmica que precipitaran l'agenda. Cal estar preparats".
Recull de premsa
Terribas: "Per què Fernández Díaz no plega si no controla la informació que maneja el seu ministeri?"
"Si un ministre de Sanitat fes declaracions públiques en què assegurés que no pot saber en quin dels hospitals sota la seva responsabilitat actuen metges negligents, se'l fulminaria".
Opinió · Política
Per un procés sobiranista, més que mai, ciutadà
Oriol Illa
Politòleg
D'ençà la històrica manifestació de l'11 de setembre del 2012, que havia de precipitar el procés cap al dret a decidir com a imperatiu democràtic, han passat moltes més coses de les que podíem pronosticar. A l'empobriment material i econòmic al que la classe mitja del nostre país s'ha vist submergida, s'hi ha de sumar l'empobriment moral, en paraules de l'economista turc-americà Daron Acemoglu, que ha suposat una corrupció estesa a tots els nivells polítics i a una lentitud incomprensible de la Justícia –en l'actual context sobta l'ínfim nombre de condemnats per delictes econòmics-, amb connivència de l'executiu espanyol, el qual hi posar fre.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí