Dijous, 13 de març del 2014 | 19:53
Crònica · Internacional
Crimea i la geopolítica
Antoni Reig
Periodista
Rússia és una potència imperial i, mentre no renunciï a aquest paper a les relacions internacionals, necessita tenir el control de Crimea. És la geopolítica. El fet geogràfic imposa una determinada política. La història de la construcció de Rússia és un seguit d'expansions i retrocessos territorials. La construcció de l'Estat rus per part de les seves classes dirigents, la noblesa, va transformar-se sense solució de discontinuïtat en la creació d'un imperi que en etapes successives va estendre les seves fronteres fins a l'oceà Pacífic, ocupant la immensa extensió de terreny siberiana i dominant els seus múltiples pobles.
 ·
Crònica · Valors emergents
Josep Rull, valor emergent
Miquel Sellarès
Periodista
Amb la retirada d'Oriol Pujol de la primera línia de l'aparell de CDC, i també d'altres quadres del partit al Govern de la Generalitat i al Congrés dels Diputats, i fins i tot d'altres que han retornat a la vida privada, CDC i les seves estructures de partit han quedat tocades.
 ·
Notícia
L'ANC denuncia l'externalització de la publicitat de TV3
L'Assemblea ha demanat la retirada "immediata" de l'externalització en un comunicat on hi ha alertat que "deixar en mans d'una empresa privada la tria de la publicitat pot comportar una ideologització a TV3 difícilment controlable i reversible".
Documents
Comunicat de l'ANC sobre l'externalització de la publicitat de TVC
 ·
Notícia
Culla, Llansana i Porta a la presentació de les memòries de Sellarès
El proper dimarts 18 de març a les 19 hores la seu nacional d'Òmnium Cultural (C/Diputació 276) acollirà la presentació de les memòries del periodista Miquel Sellarès Construint un Estat nou.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El moderat Blázquez tampoc comprèn Catalunya
El nou president de la Conferència Episcopal Espanyola, el moderat Ricardo Blázquez, manté la política espanyolista del seu predecessor, Antonio M. Rouco. No comprèn Catalunya. Blázquez ratifica des del primer moment els documents de l'episcopat elaborats sota el control autoritari de Rouco.
 ·
Recull de premsa
Forcadell: "Sempre que hem pogut, hem intentat recuperar l'autogovern. Ara en tenim l'oportunitat històrica"
"Catalunya mai no ha decidit formar part de l'Estat espanyol, la nostra situació política és conseqüència d'una guerra que vam perdre [...]. Sempre que hem pogut hem intentat recuperar l'autogovern".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "La propera ponència de l'ANC és rellevant perquè delimita l'espai de trobada més transversal i plural"
"Aquesta ponència de l'ANC és rellevant perquè delimita l'espai de trobada més transversal i plural del sobiranisme".
Crònica · Política catalana
L'extrema pobresa clama una transformació transversal del país
El procés nacional no pot córrer el risc d'abandonar les qüestions socials. La transformació lògica que ha de viure Catalunya en els propers mesos com a conseqüència de les aspiracions nacionals demana a crits una reconfiguració de l'estructura i el funcionament dels instruments que les institucions catalanes dediquen a paliar, evitar i combatre l'extrema pobresa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí